CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

3 redenen waarom The Internet in VK concerts nu al uitverkocht is

Op woensdag 16 maart komt The Internet naar VK concerts in Brussel. De tickets verkochten als zoete cookies (vat je’m) en dat was geen verrassing. Hier zijn drie redenen waarom.

 

Syd The Kid

Syd en Matt leerden elkaar kennen via MySpace en startten The Internet samen in 2011. Syd is eigenlijk al reden genoeg om naar Molenbeek af te zakken. Ze is een self taught producer en heeft een stem zo smooth en zwoel dat het bijna benauwt. Die stem gebruikt ze dan nog eens om je lyrics in te fluisteren die zo eerlijk zijn dat je je al na één luisterbeurt bevriend voelt met deze artiest. In ‘Girl’, featuring Kaytranada by the way, krijg je een goed idee van wat we bedoelen. En ja, ze zingt van ‘girlfriend, girlfriend’. Een van de minder muzikaal gerichte redenen waarom The Internet op handen gedragen wordt door bijvoorbeeld iD en Oyster magazine.    

 

Grrrammy

Het had gemoeten, maar mocht helaas niet zijn. The Internet was dit jaar voor het eerst genomineerd voor een Grammy in de categorie Best Urban Contemporary Album. The Weeknd ging dan wel met de grammy naar huis, maar wat je vooral moet onthouden is dat ‘Ego Death’ een plaat is om duimen en vingers bij af te likken. Tracks als ‘Get Away’, ‘Go With It’ en ‘Just Sayin/I Tried’ (met dat fantastisch eerlijk en bezwerende “I don’t love you no more”) zijn op zich al prijsbeesten.

 

Livereputatie om U tegen te zeggen

The Internet is natuurlijk meer dan Syd The Kid en Matt Martians. The Internet is vooral een groep, en als er één ding is wat wij bij Chase waarderen is het een ijzersterke livereputatie. De band is een goed op elkaar ingespeelde verzameling van jazz- en funktalenten: Pat Paige (bass), Jameel Bruner (keys) en Chris Smith (drums). We zouden hier natuurlijk over kunnen blijven doordrammen, maar misschien moet je gewoon eens luisteren en kijken naar hun ‘Tiny Desk Concert’ van afgelopen september. Mét publiek belooft dat een gezellig onderonsje/intense ervaring te worden. 

 

Kan je nu wel huilen omdat je geen ticket hebt? Dan zit er weinig anders op dan een tripje naar Berlijn of München. Gelukkig zal Chase er zijn en dan kan jij er ook een beetje bij zijn. 

Je kan The Internet volgen op Facebook, InstagramYouTube en SoundCloud.All new articles