CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

BlokBreak: 5 Apps die jou helpen bij het studeren

Studeren is niet altijd even simpel, de ene doet het met muziek, de andere in complete stilte. Wij sommen hier 5 handige applicaties op die je kan gebruiken tijdens het studeren of om te pauzeren. 

 Hear – Advanced Listening
Prijs: gratis

Door gebruik te maken van je microfoon op je headset of oortjes, verandert de app het geluid rondom je. Hear bevat 7 verschillende filters die elk op hun manier het geluid vervormen. Elke filter kan je zelf aanpassen om de ervaring te verbeteren. 

Download: iOS


 


Quivr! Check & Go
Prijs: gratis

Quivr biedt je een handige functie aan die tijdens het blokken wel eens van pas kan komen: Bibmonitor. Bibmonitor geeft weer hoeveel mensen er in een bibliotheek aanwezig zijn. Zo kan je gemakkelijk kiezen waar je het best kan gaan studeren. Krijg je honger? Geen probleem, de app geeft je ook de menukaart en wat het je zal kosten. Opgelet, deze app werkt alleen voor studenten van de UGent en de KUL! 

Download: iOS - Android - Windows Phone - PC 


 


Klarafy
Prijs: gratis

Voor de studenten die graag wat muziek luisteren heeft klara een online applicatie ontwikkeld om jouw Spotify-afspeellijst te analyseren en daar een klassieke versie van te maken. De app vertaalt jouw muzieksmaak met andere woorden naar klassieke muziek. Klarafy vergelijkt zichzelf met een technologische imitatie van die rare nonkel die alles van klassiek kent en die door je platenkast struint om je vervolgens klassieke muziek aan te raden op basis van de inhoud van je platenkast.

Download: PC


 


9GAG
Prijs: gratis

Pauze is belangrijk! 9GAG is een applicatie waar je je dagelijkse dosis humor voorgeschoteld krijgt. Ideaal om je gedachten even op nul te zetten, en je tijd te doden. 

Download: iOS - Android - Windows Phone - PC 


 

Forest: Stay focused, be present
Prijs: €1,99

Forest is een applicatie die je helpt je smartphone weg te leggen en te focussen op wat er echt belangrijk is. Wanneer je de applicatie opent, wordt er een boom geplant. In de volgende 30 minuten groeit deze boom terwijl jij je concentreert op je boeken. Wanneer je de app verlaat, sterft de boom automatisch. Bouw jouw bos, en weet dat elke boom 30 zinvolle minuten voor jou betekenen! 

Download: iOS - Android - Windows Phone - Chrome extensie - Firefox extensieAll new articles