CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 artiesten met een alter ego dat je misschien niet kent

Zou je af en toe graag iemand anders zijn? Dat is niet zo vreemd. Ook bekende artiesten voelen soms de nood om zich te verstoppen achter een alter ego. Wij zochten enkele artiesten voor je op die ooit muziek maakten onder een andere naam. Soms transformeren ze daarbij letterlijk in hun andere ‘ik’. De redenen daarvoor lopen uiteen, maar één ding hebben ze gemeen: hun alternatieve persoonlijkheid heeft nood om zijn stem te laten horen.

 

T.I. a.k.a. T.I.P.
Normaal gezien heeft rapper T.I. het imago van een zachte en goedaardige CEO. Zijn alter ego T.I.P. komt daarentegen allesbehalve vriendelijk en braaf over. T.I. liet zijn alternatieve persoonlijkheid op de wereld los op zijn vijfde album ‘T.I. vs. T.I.P.’ dat verscheen in 2007. Op die plaat gaat T.I. tot drie keer toe de confrontatie aan met zijn alter ego. Niet alleen is de stijl tussen de twee personages anders, ook de onderwerpen waarover ze rappen verschilt. Zware jongen T.I.P. spit vooral over persoonlijke problemen, terwijl T.I. minder serieus te werk gaat. Voor T.I. is dit alter ego ook een manier om terug te kijken op zijn moeilijke weg naar het succes.

 

 

Tyler, The Creator a.k.a. Young Nigga  
Tyler, The Creator heeft allerlei alternatieve persoonlijkheden in zich. De Wolf Gang rapper kwam al tevoorschijn als Young Nigga en Wolf Haley. Die eerste is zonder twijfel de grappigste. Young Nigga valt het best te omschrijven als een parodie van Tyler zelf. Hij voldoet aan alle stereotiepen van de oppervlakkige en grofgebekte rappers. Ook zijn buddies Casper en Taco gaan mee in de transformatie. In tegenstelling tot wat we gewoon zijn van Tyler, The Creator, legt Young Nigga geen diepzinnige rhymes op tafel.

 

 

Flying Lotus a.k.a. Captain Murphy
Het duurde maanden tot we achter de echte identiteit van Captain Murphy kwamen. Uiteindelijk werd achterhaald dat Flying Lotus een alias voor zichzelf had uitgevonden. Zijn alter ego is gebaseerd op het gelijknamige personage uit de geanimeerde televisiserie ‘Sealab 20121’. Captain Murphy maakte zijn debuut met de ‘Duality’ mixtape in 2012 en verscheen ook op het album ‘You’re Dead’ van FlyLo uit 2014. Het alter ego werd in het leven geroepen zodat Flying Lotus zorgeloos kon rappen en experimenteren met andere genres. Funny fact: Captain Murphy lijkt verdacht veel op producer en rapper Rick Ross.

 

 

Tupac a.k.a. Makaveli
Het alter ego van Tupac kwam tot leven toen de rapper in de gevangenis het werk van Italiaans historicus Machiavelli bestudeerde. Pac liet zich inspireren door Machiavelli’s tactiek om zijn vijanden beet te nemen door zijn eigen dood te faken. Dat resulteerde in zijn zesde album ‘The Don Killuminati: The 7 Day Theory’, dat hij onder de naam ‘Makaveli’ uitbracht. Vreemd genoeg stierf Tupac zes maanden voor de release van het album, wat allerlei speculaties over zijn dood deed ontstaan. Tot vandaag wordt zijn overlijden in twijfel getrokken.

 

 

Madlib a.k.a. Quasimoto
Het onstaan van Quasimoto dateert van Madlibs beginjaren, toen hij nog beats producete vanuit zijn ouderlijke huis in Oxnard, California. Het alter ego van Madlib wordt gekenmerkt door zijn hoge heliumstemmetje en kwam voor het eerst in the picture na de release van Quasimoto’s debuutalbum ‘The Unseen’ in 2000. Met de release bevestigde Madlib zijn reputatie als een van de meest creatieve producers uit de underground hiphopscene. Madlib beschrijft Quasimoto als het duiveltje dat op zijn schouder zit en hem dingen laat doen die hij uit zichzelf niet durft of wil. Ondertussen bracht Quasimoto al drie albums uit. De jongste plaat, ‘Yessir Whatever’, verscheen in 2013.

 

Lees ook:
Games en hiphop gaan hand in handAll new articles