5 artiesten van eigen bodem om in de gaten te houden in 2016

Wie zal in 2016 zijn grote doorbraak maken? Wij tippen je vijf Belgische artiesten die je de komende maanden maar beter niet uit het oog verliest:

 

Glints

Er is al heel wat gezegd en geschreven over Glints – ook door ons – en dat is volledig terecht. Deze jonge Antwerpenaar die door het leven gaat als Jan Lemmens heeft met behulp van gitarist Mathias Bervoets en Vuurwerk-producer Jergan Callebout een zeer straffe eigen stijl ontwikkeld. Eind 2015 kwam zijn eerste EP uit op Run Tell Secrecy, VUURWERKs label. Wie nog niet overtuigd is, moet deze EP zeker checken. Neem het van ons aan, dit wordt een grote meneer.
 

Kassett

Kassett is al langer een klinkende naam in de Belgische beatscene, maar 2016 wordt het jaar waarin hij ook daarbuiten bekendheid vergaart. In 2015 uitte onder andere Belgische dj en tastemaker Lefto zijn liefde voor Kassett en hij verzorgde al remixen voor onder andere Liesa Van der Aa. Op 5 januari 2016 bracht hij zijn eerste album 'U' uit. Verwacht je aan dromerige, elektronische beats van de bovenste plank!
 

Bazart

Ook over Bazart is al heel wat geschreven. En ook bij hen is dat volledig terecht. Deze elektronische formatie brengt dromerige elektronische pop à la Oscar And The Wolf in het Nederlands. Jawel, Nederlands! Eindelijk nog eens vernieuwing in de Nederlandstalige muziek (niet dat we iets tegen een goede oude Raymond Van Het Groenewoud hebben). Hun singles 'Tunnels' en 'Goud' zijn al volop op de radio te horen en tijdens een livesessie op Studio Brussel verrasten ze ook met deze cover van 'Sterrenstof' van De Jeugd Van Tegenwoordig. Je kunt moeilijk anders dan toegeven dat deze gasten ons land zullen veroveren in 2016.
 

Daniël Busser

Niet alleen nieuw, maar ook jong talent. Deze piepjonge Limburgse rapper verraste in 2015 met straffe tracks als 'Mis Mij Niet' (met feature van Spreej van Safi &Spreej) en 'Wat Ze Zeggen'. Deze tracks leverden hem een plaatsje op op Pukkelpops Baraque Futur en een show met Safi & Spreej in Club 26. In de description van de laatste track 'Alles Af' wordt een nieuw project aangekondigd. Reden genoeg dus om hem in de gaten te houden 2016 dus!
 

Fär

Op het eerste gezicht lijkt Fär een lieflijk meisje met een mooie stem en een gitaar, maar niets is minder waar. Begrijp het niet verkeerd, Fär is geen keiharde metal of hardcore, maar zeker niet de zoveelste singer-songwriter. De gewaagde sound is grotendeels te wijten aan muzikale duizendpoot Tim De Gieter, Färs producer. Of Tim nu rauwe trap maakt als Golden Noo$e, duistere pop als Sloth Prince, of producet voor alternatieve popband RUNRUNRUN, steeds hoor je zijn rauwere sound terugkeren. Fär is een van de honderd deelnemers aan de fameuze Humo’s Rock Rally zijn en ze heeft ons plechtig beloofd om na haar examens aan het songwriten te slaan.All new articles