5 films die je gezien moet hebben in 2015

Een succesvolle release van 'To Pimp a Butterfly', Woodie Smalls die naar huis ging met de Chase award op de Red Bull Elektropedia Awards, de derde verjaardag van Tangram Records en nog zoveel meer goed nieuws uit 2015. Maar niet alleen op muzikaal vlak was het afgelopen jaar waanzinnig, ook de filmindustrie deed het goed. Speciaal voor de filmliefhebbers onder jullie zetten we vijf films op een rijtje die je het voorbije jaar gezien moet hebben!

Tekst door Inès Haddouch en Femi Kidjo

 

Dope (met A$AP Rocky)

Malcolm woont in The Bottoms en is een grote fan van de hiphop uit de jaren 90. Zijn grote droom is om te studeren aan Harvard University, maar hij moet ook zien te overleven in de ghetto. Wanneer een drugsdealer hem en zijn geek-friends uitnodigt op een feestje, loopt alles mis.

 

Amy

'Amy' vertelt het ontroerend verhaal van een jazz-zangeres die van muziek houdt, maar niet van de roem. Ze wordt verliefd op een jongen en raakt daardoor verwikkeld in het drugsmilieu. Juist, dit is het verhaal van Amy Winehouse.

 

BLACK

Adil El Arbi en Bilal Fallah, het ultieme Belgische filmduo, sleept ons mee in de Brusselse ghetto. De regisseurs brengen een spannend Romeo & Julia-verhaal over twee tieners die verliefd worden op elkaar, maar in twee verschillende jeugdbendes zitten. Blijven ze trouw aan de bende, of kiezen ze voor elkaar?

 

D'ardennen

Kevin Janssens en Veerle Baetens doen het weer, met aan hun zijde Jeroen Perceval in een spannende Belgische thriller. Sylvie en Dave zijn goed op weg naar een beter leven in de maatschappij, tot Kenny - Sylvie's ex-vriend én de broer van Dave - wordt vrijgelaten. Dave probeert er alles aan te doen om Sylvie terug te winnen en gaat daarvoor tot het uiterste. Nadat Kenny een grote fout heeft begaan en veel te ver is geweest, zit hij diep in de problemen. Hij roept de hulp in van zijn broer, op wie hij hoopt te kunnen rekenen.

 

Straight Outta Compton

'Straigt Outta Compton' is een biopic over een van de belangrijkste groepen in de hiphopwereld. De film schetst het verhaal van Ice Cube, Dr. Dre, MC Ren en Eazy-E. We volgen de opkomst en de ondergang van N.W.A.. Een echte aanrader voor de hiphopfans onder jullie.All new articles