CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 Cannes filmtips van movie reporter Ward Verrijcken

Het Filmfestival van Cannes heeft zijn 69ste editie gekend. Tussen alle glitter en glamour door sprak Chase ter plaatse met VRT-filmreporter Ward Verrijcken. Hij schotelde ons een lijstje voor van vijf films die jij zeker gezien moet hebben. Zonder je dus maar alvast af, zet je laptop klaar en verduister je kamer want met deze films zal je even zoet zijn.

 

Captain Fantastic

Deze Amerikaanse film ging in première op het Sundance Film Festival in de VS. In Captain Fantastic speelt acteur Viggo Mortensen het personage Ben, die in zijn zelf gecreëerde paradijs leeft. Samen met zijn vrouw en zes kinderen woont en leeft hij diep in de bossen. Ben is een liefhebbende vader die er op toeziet dat zijn kinderen opgevoed worden volgens zijn idealen. Zo mogen zijn kinderen absoluut niet naar de universiteit. In de film leert Ben zijn leefwereld te verlaten door een drama in de familie. Het begin van een zoektocht naar de geschikte opvoeding van zijn zes kinderen.

La Danseuse

Een Franse film over de creatie van het beroemde ballet 'The Serpentine Dance' aan het einde van de 19e eeuw. De hoofdrol wordt gespeeld door de Franse zangeres Soko. Zij probeert na de dood van haar vader een danscarrière op te bouwen in New York, al loopt dat gaat niet allemaal van een leien dakje. Lily-Rose Depp, de 17-jarige dochter van steracteur Johnny Depp en steractrice Vanessa Paradis, speelt een belangrijke rol in de film. Een interessante film voor het jongere publiek en zeker een aanrader volgens Ward Verrijcken.

Bacalaureat

Een film die zeer goed werd onthaald in Cannes. Getuige het minutenlange applaus voor de cast en regisseur van de Roemeense film na de vertoning op het filmfestival. Regisseur Cristian Mungiu won in 2007 al eerder de Gouden Palm en deed ook deze editie weer mee voor de prijzen. Hij mocht dit jaar de prijs voor beste regisseur delen met Olivier Assayas (Personal Shopper). Een dokter ontloopt het systeem om ervoor te zorgen dat zijn dochter slaagt voor haar belangrijke eindexamens. Bacalaureat is een donkere maar intelligente film die de Roemeense maatschappij in een nationale depressie toont. Volgens de criticasters een juweeltje in de line-up van Cannes.

 

Ma'Rosa

Ma'Rosa is een moeder met vier kinderen. Ze werkt in een kleine winkel in de sloppenwijken van Manila (Filipijnen). Iedereen kent haar en zij kent iedereen in haar wijk. Om de eindjes aan elkaar te knopen, verkopen zij en haar man Nestor kleine hoeveelheden verdovende middelen. Lang duurt het niet voordat ze gearresteerd worden en in de handen vallen van de corrupte politie. Ma'Rosa doet er alles aan om haar vrijheid terug te krijgen voor haar kinderen. Actrice Jaclyn Jose ontving voor haar rol als Ma'Rosa de prijs voor beste actrice. Voor al wie eens zin heeft in 110 minuten lang spanning, geweld en drama is dit een must-see!

 

American Honey 

De officiële trailer van deze dramedy is nog niet uit, maar dit weerhoudt ons er natuurlijk niet van om hem aan jullie voor te stellen. In American Honey vindt een tienermeisje (Sasha Lane) een job ver van haar geboortedorp. Daar komt ze terecht in het milieu van harde feestjes en drugs en maakt ze kennis met de prille liefde. Shia Labeouf speelt ook mee in de film die tot dusver overwegend positieve reacties kreeg van filmcitici en publiek. American Honey kreeg de prijs van de jury op het filmfestival van Cannes. 

 All new articles