CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 horrorcore tips van Tweet God

Rappers, ze zijn er in alle vormen en maten, en de ene ziet er dan ook al wat meer thug uit dan de andere. De écht angstaanjagende mc’s vind je in de horrocore, dat als underground subgenre van hiphop vooral focust op creepy en angstwekkende stuff. We vroegen Tweet God a.k.a. Panini van Team Panini om vijf van zijn favoriete artiesten uit de horrorcore voor te stellen. Opgelet: dit is niet voor pussy’s!
 

 

Swag Toof - Alice Cooper Lettuce
​Tweet God: Swag Toof is het duo Ouija en Choirboy en is de vreemde eend in de New Yorkse rap-bijt. Een van hun vorige releases was vergezeld van een in bloed gesigneerde brief en hun discografie is beschikbaar op een USB-stick in de vorm van een tand. Ze dragen edgy geborduurde jeansbroeken, grills met vampierentanden en gooien hun dreadlocks heen en weer in ware Willow Smith stijl. In hun nieuwe, lichtelijk geniale video die geregisseerd werd door Jason Shaltz, refereren ze onder meer naar Pink Floyd en Alice Cooper. En naar wiet verkiezen boven de schoolbanken.

 

Rozz Dyliams Ft. Scum - Masters Of Homicide
Tweet God: Rozz Dyliams is de meest getalenteerde underdog weirdo uit de Team Sesh-stal van Bones en ging voorheen door het leven als Dylan Ross. De man is geobsedeerd door de early acid/rave Eurodance cultuur en vermengt dit vlekkeloos met macabere horrorcore invloeden. Na eerdere samenwerkingen met Purp Dogg & $uicideboy$ komt hij nu verrassend venijnig uit de hoek aan de zijde van Lyrikal Snuff Productionz labelbaas Scum. Tijd om het wijwater uit de kast te halen!
 

 

GRIMBURTON - Devilish Soundz
Tweet God: Dylan Ross tekende onlangs de jonge Canadese horrorcore belofte GRIMBURTON op zijn Handzum label en 'Devilish Soundz' is het eerste wapenfeit van het op stapel staande 'Human Garbage' album. Zoals het bij iedere zichzelf respecterende rapper verloopt, gaat hij door het leven onder verschillende aliassen zoals Scary Potter en Grim B, en vertelt hij op grimmige wijze over tieten, drugs, miserie en kleurrijke xtc-tabletten. Zou hij bezeten zijn door de zwarte macht ?

 

Cykotik FT Geno Cultshit - Sleep Forever
Tweet God: Duivelse geluiden achtervolgen je in je slaap... Cykotik is de trotse eigenaar van het Dead Zone Entertainment label en een van de actiefste horrorcore rappers die de Amerikaanse stad Grand Rapids rijk is. HIj legt momenteel de laatste hand aan zijn 'Revelationz' album. De meest naar de keel grijpende song op die plaat is een samenwerking met Dark Half's Geno Cultshit, die zich enkele maanden geleden helaas van het leven beroofde. Geno's door The Misfits geïnspireerde oeuvre leeft binnenkort voort op zijn post-mortem solodebuut 'A Beautiful Curse', dat begin maart verschijnt via LSP.
 

Brotha Lynch Hung Ft. Phonk Beta - I Almost Got Away Wit It
​Tweet God: Brotha Lynch Hung is veruit de belangrijkste en misschien wel de meest angstaanjagende pionier (lees: ongekroonde koning) van het donkere neefje van hiphop. In zijn carriere als independent wist hij bijna drie miljoen cd's te verkopen. Sinds 2009 staat hij onder contract bij Tech N9ne's Strange Music label. Lynch is een geniale verteller die de macabere hersenkronkels niet schuwt en steevast een pijnlijk echte situatie schetst. Geen bullshit, geen scrupules, hij is de real deal.

 

Lees ook:
Denzel Curry’s 5 favoriete tracks van het momentAll new articles