CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 indrukwekkende 360° Virtual Reality Video clips

Sinds Facebook en YouTube 360° video ondersteunen is VR erg aan het boomen. Ook in de muziekwereld worden steeds meer 360° camera’s gebruikt bij het shooten van videoclips. Het Chase team trok op onderzoek uit en selecteerde 5 van hun favoriete artiesten die reeds gebruik maakten van VR in hun videoclips.

Tekst door Nicolas Grootjans & Tim Vanhaecke
 Jazz Cartier - Red Alert / 100 Roses

Jazz Cartier bracht 4 maanden geleden zijn nieuwste album ‘Hotel Paranoia’ uit. Hij maakte een 2 in 1 videoclip voor de tracks ‘Red Alert’ en ‘100 Roses’ waarbij je door gebruik van je muis zelf kan bepalen vanuit welk standpunt je de video bekijkt. Bekijk ook de behind the scenes beelden van tijdens de productie van deze clip. 


 

KeithCharles Spacebar - Always 1 (feat. Father & RichPoSlim)

KeithCharles Spacebar was er vroeg bij en bracht vorig jaar al een 360° video uit. In zijn clip bevind je je op een home party en lijkt het alsof jij zelf in het middelpunt van de belangstelling staat.


 

Run The Jewels – Crown

De Amerikaanse groep Run The Jewels produceerde een donkere 360°videoclip voor hun track ‘Crown’. In de clip word je omringd door de verschillende leden van de groep en voel je je geneigd constant rond te draaien om te kijken wat er allemaal achter je rug gebeurt.


 

Rico en Sticks - Spreekwapens

Rico en Sticks hadden in 2012 al een 360° video voor hun track 'Spreekwapens'. Via dat nummer riepen ze jongeren op om hun steekwapen in te ruilen voor een spreekwapen. Want problemen los je op met woorden niet met wapens. In 2012 ondersteunde Youtube echter nog geen 360° video. Daarom moest je om deze clip in VR te bekijken een app downloaden. De website (http://spreekwapens.nl) waar je dat moest doen lijkt ondertussen spijtig genoeg offline te zijn.


 

Samiyam - Dungeon sessions

Dungeon Sessions is een live videoserie gefilmd in het magazijn van Stones Throw Records. De 360° video van Samiyam geeft je zo een inkijk in hoe het er daar uitziet. 
 

Heb je nog meer tips voor toffe 360° video’s? Laat het ons weten in de reacties hieronder. 

Zelf experimenteren met 360° video? Schrijf je in voor het postgraduaat van REC!


All new articles