CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 lokale hiphoptracks die je deze week moet gecheckt hebben

Nood aan een update van verse, lokale hip hop releases? Chase checkte het voor je uit. Ook afgelopen week zaten de Belgische artiesten niet stil. Zo releasete Kaki een nieuwe track, net als Grey. Nixon, Krisy & Myk blikten hun nieuwe clip ‘Hallelujah’ in en het ZwartWerk-collectief showt haar nieuwste aanwinsten Chardy & Bouzzy. Daarnaast is er deze week een specialeke: de Belgische rapper Zeghutvoort nam samen met Biova, een MC uit Benin, een track op om onze internationale banden te versterken. Check it out!

 

Zeghutvoort ft. Biova - Deux Mondes

'Deux Mondes' is het eerste resultaat van een internationale samenwerking. De gemeente Zoersel wil de banden versterken met Bohicon, een partnerstad in het zuiden van Benin. Daarom namen jongeren uit beide steden samen een hiphoptrack op onder het motto ‘Muziek is Grenzeloos’. Rappers Zeghutvoort (België) en Biova (Benin) spitten in het Nederlands, Frans en Fon. Beniewd naar meer? Geen nood. ‘Deux Mondes’ is de eerste track van een compilatie die de muzikale samenwerking in het licht moet zetten.

Kaki - Zeg Mij Na

Kaki dropte z’n jongste track nog maar net online. ‘Zeg Mij Na’ is een stevige track met als motto 'Wie niet spreekt zal niet gehoord worden!', waarvan Humble de beats producete. Ook de stem van Dj Khaled en Mr. Tranquil zijn te horen in ‘Zeg Mij Na’. Die laatste passeerde vorige week nog de revue in ons lijstje lokale releases. Kaki luisterde als kind constant naar old school hiphop. Om die reden is het engels uit z’n rhymes niet weg te denken. Hij houdt van de Nederlandse taal, maar mixt z’n moedertaal graag met Engelse verses.

Grey - All I gotta do (Prod. by Grey)

‘All I Gotta Do’ is de eerste van zes tracks die op Grey’s nieuwe mixtape verschijnt. De tape zal ‘Do The Right Thing’ heten en werd geïnspireerd door de gelijknamige film van Spike Lee. De lijn van de filmklassieker wordt ook in de artwork van de nieuwe tape doorgetrokken. Volgens de Antwerpenaar hoeft er geen verdere uitleg bij de lyrics. “Die spreken voor zich”, zegt Grey, “All I gotta do is put my heart in it”.

Nixon Feat. Krisy & Myk - Hallelujah (Prod. Keezle)

De Brusselse bastards Nixon, Krisy & Myk blikten samen de nieuwe track & clip ‘Hallelujah’ in. Het trio dropte ‘Hallelujah’ onder het LeJeune-label. De hook vat de main message van de track samen: "Je regarde vers le ciel, remercie pour le don, j'ai l'esprit ouvert.. Hallelujah". Keezle, die ook met LeJeune is verbonden, producete de track en de visuals werden verzorgd door Twohvnds. Enjoy!

Chardy & Bouzzy - Rennen (Prod. By Marlon)

ZwartWerk’Music is de movement die het ZwartWerk-collectief eind 2015 startte. Chardy & Bouzzy sloten zich als eerste twee nieuwe artiesten bij het team aan. Beiden dropten ze al hun debuuttrack en nu releasen de rudeboys samen hun eerste officiële clip ‘Rennen’. Marlon produceerde de video. Verwacht gerust meer van Chardy & Bouzzy, want ze zijn volop bezig met meerdere projecten.

 

 

Vorige lokale hiphop updateAll new articles