CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 lokale hiphop tracks die je deze week gecheckt moet hebben

De eerste maand van 2016 loopt bijna op z’n einde. Maar dat wil niet zeggen dat onze local artists stil blijven zitten. Daarom willen we jullie op de hoogte houden van de jongste releases van muzikanten van eigen bodem. Deze week passeren onder meer Stef, Mr Tranquil en Myk de revue. Daarnaast bracht het Brusselse STIKSTOF een nieuwe plaat uit in januari die zeker de moeite loont om te checken. Ten slotte geven we jullie ook al een voorsmaakje van de nieuwe samenwerking tussen J. Thomas en Innervey Kosmos Music onder de naam U-niverse mee. Enjoy het jongste werk van deze lokale talenten.
 

Stef - Reden Om Te Bestaan (prod. Penny)
​De 19-jarige Stef dropte in 2014 z’n debuutalbum getiteld hashtag swek’ bij SG Records. De naam van het album refereert aan de huidige generatie jongeren die voornamelijk op het internet leeft (hashtag) en de hiphopscene die steeds meer wordt overstelpt door swag. Met ‘Reden Om Te Bestaan’ wil Stef de mensen aansporen om zichzelf te zijn. Hij wil duidelijk maken dat je geen masker hoeft te dragen. De track toont ook dat muziek het leven van Stef beheerst.

 

Mr. Tranquil - Niveau 4
Het nummer ‘Niveau 4’ kwam tot stand na de verschrikkelijke gebeurtenissen in Parijs. Na de reacties op de aanslagen kon Mr. Tranquil zijn ervaringen en gevoelens niet voor zichzelf houden. Dat een vrouw hem verdacht van het dragen van een bom en heel wat negatieve reacties naar de Islam toe, resulteerden in een song waarin Mr. Tranquil hard uithaalt naar Israël en de Verenigde Staten. Het motto luidt ‘Wie niet spreekt, zal niet gehoord worden’. De video werd geproducet door Gigaproduction & SHVNGO RECORDS, in een regie van Alii Tilley & Karim Mohaddab Eddine.
 

Myk - King On Set (Prod. By Ypsilone)
​De nieuwe track van Myk is een prodcutie van Ypsilone, gemixt door De La Fuentes en gerealiseerd door Mr Muhong. De 22-jarige Brusselaar laat zich vooral inspireren door US rap, soul en R&B. Myk spit al sinds z’n negende en werkt vooral samen met Krisy, Nixon en Roxy Rose onder het LeJeune label.

 

Stikstof - Alles
STIKSTOF is een formatie van doorleefde Brusselaars. In het Nederlands houden Jazz, Omar-G ,Rosko & Astrofisiks hun leven, hun generatie, hun omgeving en bij voorkeur ook Brussel als microkosmos onder een vergrootglas. ‘Alles’ is de tweede track van het nieuwe album ‘/02’ dat dit jaar gereleaset werd onder het motto ‘beluister ze één keer en treed mee in de wolk’. Gogolplex blikte de clip in in 24 uur tijd. 

 

U-niverse - Make The Magic Happen  
J. Thomas werd enkele maanden terug via Facebook aangesproken door Innervey Kosmos Music met het voorstel samen iets te maken. Er groeide al snel een band tussen de twee. Innervey Kosmos Music leerde piano spelen op z’n derde en heeft een enorm talent voor alles wat keys heeft, wat de mogelijkheid creëerde om tijdens de samenwerking muzikaler uit de hoek te komen. Er ontstond een klik en een vriendschap, wat dan weer resulteerde in het ontstaan van U-Niverse. Het duo wil mensen meetrekken in hun universum van geluid waarmee ze positieve vibes willen verspreiden. De scratches worden verzorgd door DJ Primo.
 All new articles