CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

6 lokale hiphoptracks die je deze week gecheckt moet hebben

Op sportief vlak lieten de Belgen het misschien wel afweten maar dat geldt zeker niet voor onze lokale hiphop scene. Meer nog, deze week stelden we een op en top Belgisch lijstje samen. De twee collabs tussen NoMoBS & Starflam en Soul’Art & Indocile mag je niet gemist hebben. Ook de nieuwe video’s van Hamza en Gangthelabel lonen de moeite. Afsluiten doen we met de nieuwe tracks van Brusselaar V.I.K. en Gentenaar Spreej.

 

 

NoMoBS X Starflam - België or Belgique

NoMoBS en Starflam hebben de handen in elkaar geslagen voor een op en top Belgische collab. In de track ‘België’ vertegenwoordigen de twee crews zowel Noord als Zuid en uiten ze kritiek op de maatschappij onder het motto together we’re strong.

 

 

Hamza - Lever du Soleil

De Brusselse dab-king Hamza heeft z’n nieuwe mixtape ‘Zombie Life’ klaar. Die wordt gereleased op 24 juni, maar de eerste track ‘Lever Du Soleil’ is er al en zoals het hoort heeft de track die typische Hamza sound.

 

 

Gangthelabel - Willy Naessens

Belgium’s Finest hebben hun langverwachte nieuwe video gedropt. Voor de videoclip van de nieuwe ‘Willy Naessens’ track konden de mannen van Gangthelabel op steun rekenen van the man himself. Het nummer is terug te vinden op de ‘Muzik’ mixtape van Aswin en Dries.

 

 

Indocile feat. Soul'art - Je lève mon verre

Het luikse collectief Indocile werkte samen met de Soul’Art crew voor een collab track. ‘Je lève mon verre’ is de eerste samenwerking tussen de twee groepen waarin in elke landstaal wordt gespit. De productie van de track komt van de hand van Ckwnce.

 

 

V.I.K. - Bébé J'suis Défoncé

V.I.K. is een rasechte Brusselaar. De mc blikte z’n nieuwe track en video ‘Bébé, J’suis défoncé’ in. Voor de opnames en mixing van de track kon V.I.K. rekenen op Straight Up Project.

 

 

Spreej feat. Jayh - Wie zijn wij

Van Brussel maken we een sprongetje naar het Gentse, want lokale held Spreej is helemaal terug van nooit echt weggeweest. Hij tekende onlangs bij Top Notch voor zijn soloproject en daaruit is deze nieuwe single geboren. Deze keer zonder Safi, maar wel met Amsterdammer Jayh Jawson op de featuring.

 

 

Check ook:
Vijf lokale hiphoptracks die je vorige week gecheckt moest hebbenAll new articles