CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

6 lokale hiphoptracks die je deze week gecheckt moet hebben

Hier zijn we weer met je wekelijkse update van lokale hiphop releases. Deze keer zijn er geen 5 maar 6 tracks van eigen bodem die we jullie niet wilden onthouden. Chase heeft deze week onder andere de jongste releases van CJ CalvinJones en het Brussels collectief La Smala, in de aanbieding. Maar ook Hamza, Josly Meso en het trio Tiewai, Daniel Busser & Kenny Gnius dropten nieuw werk. Een extra grote dosis Belgische hiphop dus. Check it out!

 

Jones - Wauw

Volgens Jones heeft de track ‘Wauw’ veel meegemaakt. Maar de aanhouder wint. Jones is naar eigen zeggen nu pas op het level waar hij wou zijn. Dat en het feit dat hij ‘underground as fuck’ is, maken dat hij tot nu toe geen enkele show performde. De beats van ‘Wauw’ zijn geproducet door Blunted Beatz. Leander Thomas realiseerde de videoclip in een productie van Boeze Music. En er is meer! Deze zomer begint Jones aan een ep. Hou hem dus in de gaten.

 

 

Tiewai x Daniel Busser x Kenny Gnius - Meer dan liefde 

Tiewai van Eigen Makelij deed een collab met z’n Limburgse buddies, Daniel Busser en Kenny G, voor het project ‘Meer Dan Liefde’. De productie is van de hand van Jaber Boubakra. Met de track wil het trio Limburg op de wereldkaart zetten. Slagen ze daarin? Oordeel vooral zelf.

 

 

Josly Meso - Find You (prod. coryayo & matador) 

De jonge Josly Meso is voor geen kleintje vervaard. In 2015 releasete de rapper uit Liedekerke z’n debuutalbum ‘Amplify’. En ook z’n jongste track ‘Find You’, gereleased bij HU Records, is very smooth en moest je afgelopen week zeker gecheckt hebben. Josly Meso mixte de productie van Coryayo & Matador bovendien zelf. Yizza stond in voor de mastering. 

 

 

La Smala - C'est La Même  

​De Brusselse boys van La Smala gaven afgelopen vrijdag het beste van zichzelf in de AB. Vlak voor die perfomance dropten ze nog een nieuwe track getiteld ‘C’est La Même’ met bijpassende videoclip.  De jongste release van Seyté, Senamo, F.L.O, Rizla, Shawn-h et Dj X-men maakt je ongetwijfeld nieuwsgierig naar de nieuwe stuff die het collectief zal uitbrengen.

 

 

Hamza - La Sauce  

'​La Sauce' is al de zesde video van de ‘H-24’ mixtape die Hamza dropte. Maar daar houdt het niet op. De jonge Brusselaar releaset binnenkort z’n volgende mixtape ‘Zombie Life’. In afwachting daarvan kan je 'La Sauce' checken. De videoclip werd gerealiseerd door Frank Luckaz.

 

 

CJ Calvin - Vixen  

​CJ Calvin dropte nog maar net z’n nieuwste track ‘Vixen’. De jonge rapper met roots in Kameroen nam zowel de productie als de vocals voor z’n rekening. Vixen is de derde track van z’n nieuwe project en vertelt het verhaal van een jongeman die zich in z’n mannelijkheid bevestigd voelt wanneer zijn fantasie uitkomt om verleid en bemind te worden door een ervaren vrouw. De track is vers van de pers, zeker checken!

 

Lees ook:
5 lokale hiphoptracks die je vorige week gecheckt moest hebben



All new articles