CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 lokale hiphoptracks die je deze week gecheckt moet hebben

Wederom heel wat releases in het Vlaamse hiphoplandschap. Deze week bestaat onze selectie van nieuwe lokale tracks uit enkele bijzondere producties. Froze coverde de klassieker van Gorki, 'Mia'. Brihang komt met de eerste track van z’n debuutalbum ‘Zo Lang Mogelijk’ op de proppen en het Antwerps collectief LCHF releaset de debuuttrack ‘Epidemic Remix’. Ook de eerste Predatorsessie mag je niet gemist hebben. Je hoort het, genoeg materiaal om te checken!

 

PredatorSessie#1 - Bekende Vreemdeling

Voor de eerste Predatorsessie slaan rappers uit heel Vlaanderen de handen in elkaar. Zowel Antwerpen, Mechelen, Genk als Gent zijn vertegenwoordigd. Zoals de naam doet vermoeden is de sessie een ‘Predatorz’-productie. Dat geldt voor zowel de beats alsvoor de videoclip. Check de ruige rhymes van Bizzyblaza, ChahidIce-Pili Pili, Kain, Purple Goonz, Hakim & Cedje.

 

LCHF - Epidemic REMIX 

Het Engelstalig hiphopcollectief ‘LCHF’, met als thuisbasis Antwerpen, releasete hun debuuttrack ‘Epidemic Remix’. ‘LCHF’ bestaat uit rappers Vayn en Khash die twee jaar geleden al ‘Epidemic’ uitbrachten, maar daar nu dus een vervolg aan breien met hun zelfgemaakte remix. ‘Epidemic Remix’ komt ook op de ‘Chances vs Fear’ ep die het collectief eind maart releaset. Op het einde is een trailer te zien voor de volgende track, ‘Got It’, die over twee weken zal verschijnen. Je kan de track gratis downloaden.

 

Froze - Nog Steeds (Mia Cover / Luc De Vos tribute)

Afgelopen vrijdag stond Froze in de finale van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Froze heeft dan wel niet gewonnen, toch was iedereen enthousiast over de ‘Mia’-cover die hij performde in de Ancienne Belgique. Daarom besloot hij de track te releasen. Elke artiest van De Nieuwe Lichting 2016 moest een cover maken. Froze koos voor Mia van Gorki als tribute voor Luc De Vos. “Sterren komen, sterren gaan. En nu is ook Eddy Wally gegaan. RIP, Eddy!”, adus Froze.

 

Brihang - Balanceren  

Balanceren is de eerste track van het debuutalbum van de West-Vlaamse MC, beatmaker en beeldhouwer Brihang. Het nummer staat op z'n debuutalbum dat hij dit najaar uitbrengt. “Eigenlijk is het een liefdesverhaal. Wanneer je in een hevige relatie zit moet je soms balanceren om ervoor te zorgen dat alles goed komt”, aldus Brihang. Chase strikte de geëngageerde rapper voor een uitgebreid interview. Dat gesprek kan je binnekort checken. We'll keep you posted! Check ‘Balanceren’ om alvast een voorsmaakje van z’n debuutalbum ‘Zo Lang Mogelijk’ te krijgen.

 

J.Thomas - Gij Waart Er Ni 

​‘Gij Waart Er Ni’ is niet zomaar een een track. J. Thomas schreef het eigenlijk voor iemand anders. Op vraag van de fans maakte hij ‘Ge Waart Er Ni’ als bonustrack voor zijn Engelstalige tape die binnenkort verschijnt via Graphic-Sounds. J. Thomas heeft atlijd in het Nederlands gerapt en bewijst z’n Nederlandstalige aanhang een dienst met de bonustrack. Over het verhaal is J. Thomas duidelijk: “De message in de track spreekt voor zich, de flow neemt je mee.”

 

Check ook:
5 lokale hiphoptracks die je deze week moet gecheckt hebbenAll new articles