CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 must-drink cocktails in BRUUT

BRUUT, de nieuwste place to be in Hasselt. Van vrijdag tot en met zondag kan je er genieten van geweldig verrassende cocktails en als dat nog niet genoeg was fungeert deze multifunctionele bar binnenkort ook als wijn- en lunchbar. We werden op de opening hartelijk ontvangen door Ute, Bob, Mattias en Ben om vijf cocktails voor jullie voor te proeven. Wat te bestellen? Wat zou ik lekker vinden? Keuzestress? We kunnen je verzekeren dat dit verleden tijd is bij BRUUT. Je drankje kiezen is nog nooit zo makkelijk geweest, met hun originele kaart weet je meteen welke coctail bij je past. 

Foto's door Rebecca Leonarduzzi
 

Zombie

Hoewel je de traditionele cocktails hier niet kan missen, wordt er bij BRUUT vooral focus gelegd op de originele cocktails. Dit merkten we meteen bij ons eerste drankje. Ongetwijfeld het meest indrukwekkende drankje ooit, we present you... Zombie. Deze cocktail, die onder de categorie long, sweet en strong valt, is een bom van smaak. Met drie soorten rum en als hoofdbestanddeel Falernum, een zelfgemaakt drankje, krijg je geen genoeg van de Zombie. De indrukwekkende presentatie en sterke smaak laten een blijvende indruk na. Maar laat dit je niet misleiden, we werden gewaarschuwd dat eentje teveel je wel eens fataal zou kunnen worden. Dat verklaart dan meteen ook wel de naam. 

 

Sazerac

Vervolgens kregen we de strong and sweet Sazerac. Peychaud, een apotheker in New Orleans, verkocht zijn 'Bitter' omwille van zijn helende werking. Al snel werd ontdekt dat Peychaud's Bitters naast een helend middel ook smakelijk was bij whiskey. De sterke whiskey, de bittere smaak van Peychaud's Bitters en de frisse smaak van citroen zorgen voor een smaak die je niet snel vergeet of niet wilt vergeten. Schoonheid zit vanbinnen, deze cocktail ontleent zijn mooie rode kleur aan de Peychaud's Bitters en komt zo volledig tot zijn recht. Een liefhebber van sterke en bittere smaken zou na dit drankje zeggen 'Heaven is a place on earth'. 

 

Long Island Iced Tea

Deze derde cocktail van de avond, is een absolute klassieker. Een longdrink geweldig in balans gebracht door sweet en sour. Laat je niet in de war brengen door de bedriegelijke naam van deze overheerlijke cocktail. Deze cocktail bevat als basis alle witte alcohols en wordt aangevuld met limoensap en cola, maar van Ice Tea is absoluut geen spoor. Deze cocktail heeft zijn naam niet voor niks gekregen door zijn kleur, de combinatie van limoensap en cola geeft je de illusie van een Ice Tea. Hoewel de hoeveelheid alcohol groot is, zou je makkelijk enkele Long Island Iced Teas kunnen drinken. It's a tricky situation! 

 

Cosmopolitan

This is a man's world? Hoewel deze cocktail bekend staat als een vrouwendrankje, was dit oorspronkelijk een echte mannendrank. De enige echte Cosmopolitan. Bij het bestellen van de Cosmopolitan is spektakel gegarandeerd. Er wordt een stukje appelsienschil in brand gestoken zodat de oliën vrijkomen, deze flaming zest voorziet deze cocktail van de nodige frisheid. Geserveerd als een rooskleurig drankje in een elegant martiniglas, snappen we waarom dit populair is bij de ladies. Maar eens je een slok neemt van de Cosmopolitan, kan je dit allesbehalve een slap vrouwendrankje noemen. 

 


Non-Alcoholic Cocktail

Last but not least, kregen we een non-alcoholische cocktail voorgeschoteld. Het moet niet altijd alcohol bevatten om lekker te zijn, toch? Ben je BOB? Of misschien een kater van de dag ervoor en wil je wat rustig aandoen maar toch meegenieten van de gezellige sfeer? Dan ben je bij BRUUT weer op de juiste plek. Naast de twintig cocktails op de kaart en de maandelijkse special, kan je bij BRUUT ook terecht voor een lekkere cocktail zonder alchohol. De smaak van de frambozenpuree, zorgde voor een zoete en frisse toets. Ideaal voor op een warme lentedag. 

 


We kunnen je naast deze vijf aanraders nog maar een tip meegeven: BRUUT is een absolute hotspot. Je wordt er met open armen ontvangen en met enthousiasme bediend. De authentieke en originele inrichting zorgen voor een sfeer waar je je meteen thuis in voelt. Of je nu je cocktail aan een tafeltje drinkt, eerder de bar kiest om the making of van dichtbij te zien of volledig laid back in hun zetels gaat zitten, gezelligheid is alleszins gegarandeerd. BRUUT's perfecte imperfecties zorgen voor een huiselijke en verwelkomende sfeer. Zoals Ute, Bob, Mattias en Ben hun zaak wel eens beschrijven: "met 'n hoek af". All new articles