CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 must-see fashion spots in Brussel

Shoppen in Brussel betekent voor sommigen de Nieuwstraat afstruinen of de winkels van de Dansaertstraat checken. Anderen gaan al helemaal niet naar Brussel om te winkelen omdat ze het daar niet goed kennen. Nochtans is er qua fashion in Brussel méér dan genoeg keuze voor elke stijl en voor elk budget. Weet je niet waar te beginnen? Wij wel! Volg ons langs de route van 5 fashion spots in het centrum van Brussel en laat je verbazen.

Tekst door Nadia Hanssens, foto's door Rebecca Leonarduzzi.


We beginnen bij Mr. Ego, op een boogscheut van de Grote Markt. In deze shop ben je enkele uren zoet, want in de enorme winkel voor ladies and gents vind je kleding, sneakers, juwelen en andere accessoires. Mr. Ego biedt een brede waaier aan merken: we kwamen er the usual suspects zoals Carhartt, Vila en Levi’s jeans tegen, maar ook minder bekende brands zoals Nana Judy, King Louie, en Mavi. Iedereen vindt zijn ding wel bij Mr. Ego, want je vindt er duurdere en goedkopere merken maar ook verschillende stijlen, van hipster tot minimal of van bohemian tot retro.

Mr. Ego draagt ook zijn steentje bij om lokale brands in de spotlight te zetten. Wij ontdekten er bijvoorbeeld Olifly, een streetwear-merk met heel mooie en kwalitatieve afwerkingen. Kijk zeker ook eens rond naar de muren van de shop, want die zijn opgesmukt met kleurrijke graffiti. Dat maakt het sfeertje in de winkel extra chill. De Mr. Ego outlet store aan de overkant biedt je nog meer kansen om iets van je gading te vinden aan topprijzen. Lots to see and to shop dus, bij Mr. Ego.

Steenstraat 29, 1000 Brussel
Sneakerheads, take note want de volgende stop is Panthers. Die kennen jullie misschien al, maar we gaan niet naar de winkel in de Lombardstraat, waar je meer basketbal-gerelateerde dingen vindt. In plaats daarvan gaan we naar de nieuwe winkel in de A. Maxlaan, dichtbij de Nieuwstraat. Deze Panthers-vestiging spitst zich toe op meer high-end en exclusive sneakers. Kwaliteit en originaliteit staan voorop in deze shop. This is not your average Foot Locker. Bij Panthers vind je dan wel de gekende merken zoals Nike en Adidas, maar je gaat er niet naartoe voor basic witte Air Force Ones. Ze bieden er verschillende limited editions aan, zoals Reebok x Kendrick Lamar of de ‘Traplord collection’ die A$AP Ferg voor Adidas Skateboarding ontwierp.


Het superstylish interieurdesign van de winkel onderlijnt het hele concept: je komt hier voor the highest level of sneakers. Ook minder gekende high quality merken zoals het Amsterdamse Filling Pieces verdienen hun plekje in deze shop. In de kleine collectie streetwear trekt Panthers de lijn van hoge kwaliteit door. Een aanrader: check de stukken uit de collectie van Daily Paper, een Amsterdamse menswear brand waar je inspiratie van de Afrikaanse roots van de ontwerper in terugziet.


Adolphe Maxlaan 3, 1000 Brussel


We trekken iets verder richting de Dansaertwijk en gaan binnen bij Hunting & Collecting. In deze select store vind je een nogal uiteenlopend gamma van producten voor mannen en vrouwen. Uiteraard kan je er terecht voor een grote collectie kleding en schoenen van designermerken als DKNY, Off White, Acne, Maison Martin Margiela en zo veel meer. Maar je vindt er ook verrassende interieurspullen en zelfs kinderkleding. De winkel ademt minimal design, en het interieur heeft zelfs een titel gekregen: where no store has gone before. Iets dat je dus zeker eens moet gaan bekijken.

Nog meer redenen nodig om er eens naartoe te gaan? Hunting & Collecting verkoopt shoes van de Fenty by Rihanna-collectie (Puma) en krijgt binnenkort Yeezy Season 3 binnen. De Yeezy Boosts zijn er ook al te koop.

Kartuizerstraat 17, 1000 Brussel

Wie van designerbrands houdt, maar een iets minder uitgebreid budget heeft, vindt misschien wel wat bij KURE. Hoewel je niet echt kan spreken van ‘goedkoop’, kan je je in deze ladies’ fashion store echt laten verrassen door het gamma van merken. Ze hebben er brands als Cheap Monday, Won Hundred, Iro jeans en het go-to merk voor minimal lovers Anine Bing. Over het algemeen is het kleurenpalet van KURE nogal neutraal, maar de stoffen en materialen zijn rijk en elegant.

Als je moeite hebt met het vinden van dé perfecte jeans dan kan het behulpzame personeel jou zeker uit de nood helpen, want het is denim galore bij KURE. Wat schoenen betreft kom je echt kwaliteit tegen: het Spaanse merk Miista en het Australische Senso staan er te pronken in de clever aangeklede shoe corner.

Dansaertstraat 48, 1000 Brussel


Vêtue pakt het helemaal anders aan dan de winkels die we al gezien hebben. Deze kledingzaak voor dames en heren (Vetu aan de overkant) verkoopt namelijk niet zomaar tweedehandskledij. De zaakvoerster beschrijft het als dépôt-vente, wat betekent dat je er spullen van goede kwaliteit kan binnenbrengen en zij die verkoopt in jouw plaats. In Vêtue vind je dus geen twee keer hetzelfde. In de eclectique chique winkel vind je schoenen, kleren en accessoires van merken gaande van Louis Vuitton, Isabel Marant en Balenciaga tot Rick Owens en Yohji Yamamoto. Zo kan je proeven van die designerkwaliteit zonder je hele maandloon eraan te spenderen.

De eigenaars van Vêtue/Vetu doen ook méér dan kleding verkopen. Jonge kunstenaars en ontwerpers krijgen er een podium om zichzelf uit te drukken. De etalage van Vêtue is bijvoorbeeld aangekleed door een project waarin een kunstenares samenwerkte met een kunstenares met een handicap. En op 18 maart komt Ireene, een jonge ontwerpster er haar tijdelijke collectie voorstellen. Unieke stukken en kunst, allemaal op één plek verzameld dus, bij Vêtue. 

Léon Lepagestraat 5,1000 BrusselAll new articles