CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 niet te missen artiesten op Genk On Stage

Genk On Stage is al een aantal jaren een gevestigde waarde in Limburg. Het gratis festival, dat plaatsvindt op verschillende gezellige locaties in Genk, zorgt steevast voor een topsfeer en een kwalitatieve line-up. Ook dit jaar is dat niet anders, van 24 tot en met 26 juni kan je weer genieten van dit topfestival. Daarom sommen we hier 5 artiesten op die je zeker niet mag missen!

 

De La Soul

De La Soul heeft al lang geen introductie meer nodig. Het legendarische raptrio uit Long Island bracht hun laatste album uit in 2004 en sindsdien bleef het redelijk stil rond de band. Tot er vorig jaar opeens een Kickstarter online verscheen voor het maken van een nieuw album. Ze haalden maar liefst 600.874 dollar op in plaats van de gevraagde 110.000 en sindsdien zijn ze aan het werk aan het nieuwe album. Wie weet horen we hier wel iets van op Genk On Stage?


 

KRS-One

Qua hiphopklassiekers kan de line-up van 2016 wel tellen! Naast De La Soul komt ook hiphoplegende KRS-One het beste van zichzelf geven. KRS-One, het meesterbrein achter het legendarische album 'Return Of The Boom Bap' en hiphop culttrack 'Sound of da Police' komt op 25 juni zijn 20ste plaat 'Now Hear This' voorstellen. Deze plaat maakte hij op tour door Europa en de VS.


 

Typhoon

Heerlijke, vrolijke rap wordt verzorgd door Surinaams/Nederlandse rapper Typhoon. Typhoon rapt over liefde en brengt een positieve vibe met zijn muziek hoort. Typhoon is trouwens ook niet zomaar een doorsnee rapper: afgelopen jaar deed hij een volledige tour met klassieke pianist Jef Neve.


 

Faces On TV

Het moet natuurlijk niet altijd hiphop zijn. Genk On Stage biedt ook heel wat andere genres aan, zoals indiepop band Faces On TV. We leerden Faces On TV kennen via Studio Brussels muziekwedstrijd De Nieuwe Lichting. Na deze passage volgden twee ijzersterke singles, 'Run Against The Stream' en 'Love / Dead', die we geregeld horen op de radio. Zeker de moeite om live aan het werk te gaan zien!


 

Daniël Busser

Uiteraard kan talent uit de eigen Genkse scene niet ontbreken. Daniël Busser is nog piepjong, maar begint steeds meer een gevestigde waarde in de Vlaamse hiphopscene te worden. Met sterke tracks met features van onder andere Spreej, CJ Calvin en Raab is hij het zeker waard om in deze lijst te staan, laat staan live te bekijken!All new articles