CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Ontdek Brasstracks in 5 tracks

Op woensdag 29 juni komen Brasstracks naar All Eyes On Hip Hop in de Charlatan in Gent. Niet helemaal hiphop misschien; naar eigen zeggen maken de brooklynites eerder future brass. Wat is me dat dan wel? Voornamelijk: jazzy en funky muziek met een beat. Dansbaar, dat ook. Die future hebben ze er misschien ook gewoon bijgehaald om zich van deze Brasstracks te kunnen onderscheiden. Twijfel je nog of je gaat? Deze vijf tracks trekken je vast over de streep. 

 


Gallant - Weight in Gold (Brasstracks Remix)

Het kan vreemd lijken dat we deze lijst openen met een remix, maar zo begonnen ze voornamelijk, als remixers. Het is bovendien deze track die Brasstracks bij het grote publiek bekend maakte. Logisch ook, de soulvolle vocals van Gallant combineren geweldig bij al dat getrompetter. Nadat deze uit was, wilde zowat iedereen een stukje Brasstracks. 
 


 


Brasstracks - Telling The Truth (feat. Lido & FatherDude)

Het is vooral in de intro van deze track dat de future sound naar voren komt. Beatmaker Lido zal daar ook wel voor iets tussen zitten. 'Telling The Truth' is de derde van de nieuwe ep 'Good Love'. De titeltrack met Jay Prince is trouwens evenzeer verplicht luistervoer. 


Chance The Rapper - No Problem (feat. Lil Wayne & 2 Chainz)

Sjans de rapper is toch ongeveer één van de meest exciting rappers van het moment en ook al hebben we er vertrouwen in dat de beste jongen het ook wel alleen zou kunnen, iedereen heeft baat bij een helpend handje af en toe. Voor z'n nieuwe plaat ging hij voor dat handje te leen bij de creatievelingen van Brasstracks. 
 


 


Lido x Brasstracks - Four Five Seconds

Sorry, not sorry. Geen idee waarom deze track ons zoveel doet, maar hij doet 't. Het is funky, lekker hoekig, beetje poppy, zo wat zonnig of zo. Anyway, Lido is er ook bij, maar die komt niet naar Charlatan. 

 


 


Brasstracks - Say U Won't

'Say U Won't' was een beetje spannend... Hoezo? Met deze track kondigden ze de nieuwe ep aan met eigen werk. Het is altijd een beetje afwachten wanneer goede remixers plots goede producers willen worden. Maar wat bleek? Die van Brasstracks kunnen gewoon helemaal zelfstandig mooie geluidstapijtjes weven. Puik!

 


 

BONUSRONDE

TheColorGrey komt het voorprogramma verzorgen. Alsjeblieft, laat hier ook een samenwerking uitkomen. Wij zijn uiteraard zo ook al in onze nopjes. Hoe kan het ook anders met de 'Do The Right Thing EP' en dat geweldige 'Gates & Bridges'. Met die laatste gaan we eruit. Zien jullie woensdag in Gent. RSVP'en doe je zo
 

 All new articles