CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Vijf redenen waarom VK concerts moet blijven

VK concerts, de Vlaamse muziekclub in Brussel en partner van Chase, heeft slecht nieuws gekregen. De subsidies waar de VK recht op heeft dreigen weg te vallen waardoor ze de deuren zouden moeten sluiten. Als een van de kleinere concertzalen van Brussel is het al 25 jaar lang een trekpleister voor alternatieve muziekliefhebbers. Zonder subsidies van de Vlaamse gemeenschap kan VK concerts niet blijven bestaan; de inkomsten van de concerten gaan integraal naar de artiesten. De subsidies zijn dus essentieel voor het voortbestaan van VK. Wij zetten nog even de vijf hoofdredenen op een rijtje waarom de sluiting vermeden moet worden.

Tekst door Marie Pauwels en Pieterjan Rasschaert

 Boeiende bookings
VK concerts boekt veel nieuwe artiesten vlak voordat ze doorbreken en dit aan een zeer redelijke prijs. Dit is een groot voordeel voor de artiesten zelf: ze kunnen op die manier naam maken en sneller bekend worden door een steengoede performance neer te zetten. Maar het ook een voordeel voor hun fans natuurlijk.


 

Vette vibes
Als jij die ene nog niet zo bekende maar veelbelovende artiest supergraag wil zien, is VK concerts daar ideaal voor. Het optreden vindt plaats in een kleine zaal, wat bijdraagt aan de intieme sfeer en je de kans geeft om heel dichtbij de artiest te komen. Dit geeft je een speciaal gevoel, zeker als diezelfde artiest enkele maanden of jaren later voor uitverkochte grotere zalen optreedt. Bovendien is er vaak na het optreden nog de kans om met de artiest zelf in contact te komen. Door de bruisende ambiance in de zaal, neigen de optredens vanwege hun sfeer vaak zelfs naar feestjes toe. De show van Mac Miller is het ideale voorbeeld.

 

 

Molenbeek op z'n mooist
Het is een pluspunt voor Molenbeek, de wijk die de voorbije tijd in een minder positief daglicht in de media kwam. Zo zei Amerikaans presidentskandidaat Donald Trump dat Brussel en Molenbeek 'een hellegat zijn'. Toch bruist het in Molenbeek van het talent. VK Concerts is centraal gelegen in Molenbeek, op zo’n tien minuutjes stappen van het Sint-Katelijneplein en dichtbij de metrohalte Vlaamsepoort.

 

 

Chase collab
VK concerts is sinds kort de uitvalsbasis van de Brusselse Chase redactie, vanwaar we content maken rond de artiesten die komen optreden en Brussel in het algemeen. Er zullen ook videostreams plaatsvinden die live worden opgenomen, exclusief voor Chase. Daar zal telkens een live publiek bij aanwezig zijn, waar jij deel van kan uitmaken.

 

 

Impressionant repertoire
Een kleine greep uit het boeiend repertoire van VK concerts: Madlib, Cashmere Cat, Ryan Hemsworth, Childish Gambino, DUB FX, Flatbush Zombies, The Underachievers, Shlohmo, Mac Miller, Mick Jenkins, The Gaslamp Killer, Nosaj Thing, Emancipator, Angel Haze, Hiatus Kaiyote, Odesza, Toro y moi,… allemaal voor prima prijzen!

 

Vanavond is VK Concerts uitverkocht, want The Internet zal er vanavond performen. Dat wordt ongetwijfeld een vette show. Help te voorkomen dat de VK begin volgend jaar onherroepelijk haar deuren moet sluiten. Anders verliezen zowel Vlaanderen als Brussel een unieke club.

 

Sluit de VK in 2017?Al 27 jaar is de VK dé referentie voor de alternatieve muziekliefhebber: underground,...

Posted by VK concerts on Tuesday, March 15, 2016

Laat dus je stem horen, like hun pagina, share deze post en tweet erop los! All new articles