CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Vijf websites waar je beats kan maken in je browser

Heb je ambities als beatmaker, maar laat de inhoud van je portefeuille het niet toe om een gerenommeerd beatmaking programma aan te schaffen? Chase heeft een oplossing! Via deze vijf sites kan je je eigen muzikale creaties online producen en opnemen via je browser. De ene is al wat eenvoudiger dan de andere, dus je vindt zeker de tool die het best bij jou past. Veel produceplezier!

 

Sampulator

Sampulator is de jongste site uit dit lijstje. De tool is volledig HTML5-based, dus zijn er geen plugins nodig om Sampulator te gebruiken. Met slechts enkele muisklikken transformeer je je keyboard in een reeks samples waarmee je tracks kunt maken. Elke rij uit je keyboard wordt gelijkgesteld aan een bepaald instrument. Opnemen doe je via de shift-toets. Wanneer je track klaar is, kan je deze eenvoudig sharen via social media. Steven Doyle is de developer van Sampulator en speelde de instrumenten persoonlijk in. Laat het loopen maar beginnen!
 

HTML-909 Rhythm Composer

Als opvolger voor de ‘HTML5 Drummachine’ is er nu de HTML-909 Rhythm Composer en de nieuwe tool is echt fun. De HTML-909 Rhythm Composer is geïnspireerd op de legendarische Roland TR-909. Wie ervaring heeft met het maken van beats, zal snel merken dat de site kwalitatieve samples bevat. Heb je nog geen ervaring? Geen nood, de HTML-909 Rhythm Composer is erg gebruiksvriendelijk. Alles start met een loop. Vervolgens kies je een instrument uit een uitgebreide lijst en duw je op een random toets. Vanaf dat moment plaats je die sample in de loop en kan het beatmaken beginnen. Overal vind je parameters om de sound te finetunen. Gegarandeerd de moeite om te proberen!
 

Soundation Studio

De Soundation Studio tool oogt als een echt productieprogramma, zoals Fruity Loops. De layout en opties zullen de ervaren beatmaker niet vreemd zijn. Het basispakket van deze tool bevat meer dan 700 loops en samples, en mits een kleine toeslag kun je de muzikale mogelijkheden verder uitbreiden. De basic synths en drum machine zijn kwalitatief en functioneel. Ook met de Soundation tool kun je je eigen creaties opnemen.
 

AudioTool

AudioTool heeft de reputatie een van de beste online music tools te zijn. Het programma bestaat al een tijdje, maar door de regelmatige updates en gemakkelijke workflow blijft AudioTool een echte topper. Met de gebruiksvriendelijke interface kan je moeiteloos je eigen beats producen. Basisfuncties, zoals een pianodisplay, bieden je de kans om alles wat je maakt ook op te nemen. Ook kun je met AudioTool je afgewerkte beats gemakkelijk delen via een Soundcloud-achtig platform dat de programmeurs achter de tool zelf creëerden.  
 

Soundtrap

Niet alleen is Soundtrap een degelijke tool voor beatproducties, het vormt ook een platform voor collabs en het delen van je zelfgemaakte tracks. Met een gratis account kun je vijf verschillende projecten creëren. Soundtrap bevat degelijke loops, effecten en instrumenten in een basispakket. Uitbreiding is mogelijk na het aanschaffen van een abonnement. Je kan je beats moeiteloos delen met je vrienden die op hun beurt aanpassingen kunnen doorvoeren. Wanneer je tune klaar is, deel je deze via de publish-knop en verschijnt je automatisch gemasterde beat op het zelfontwikkelde platform van Soundtrap.

 

 

Lees ook:
Vlogger Alec Ness leert je een killer track maken met AbletonAll new articles