CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Vijf thrift shopping adresjes in Brussel

Voor velen zal Brussel niet meteen een shopping-walhalla lijken. Buiten de Nieuwstraat met de gigantische Primark als trekpleister of de Dansaerststraat voor de meer high-end fashonistas lijkt er niet bepaald veel te beleven in onze hoofdstad. Maar in de kleine straatjes van het gigantische doolhof die Brussel is, kan je soms stoten op kleine winkeltjes met tal van unieke schatten om jouw look net die extra touch te geven. “Wie zoekt, die vindt!” luidt het alombekende spreekwoord. Wij maken jouw zoektocht ietsje makkelijker met deze vijf adresjes.

English version of this article.

 


 

Docks Caviar

Op een boogscheut van de Dansaertstraat in het hippe Sint-Katelijne trekt de etalage van Docks Caviar meteen onze aandacht. Voor iedereen die op zoek is naar een one of a kind look en toch mee wil zijn met de nieuwste updates van modeland is Docks Caviar de plek. Verkopers Lou en Kyllian staan daarnaast paraat om te helpen als je door de bomen, of in dit geval de goed gevulde rekken, het bos niet meer ziet.

De unieke collectie die je kan vinden in de winkel wordt wekelijks aangevuld met een nieuwe selectie kwaliteitskledij. Je kan er vooral terecht voor de all american vintage look met originele fringe jackets, tie-dye T-shirts en de klassieke Levi’s en Lee jeans, maar ook old school sneakers en hippe zomerjurkjes zijn er terug te vinden. Weet je op een zondagnamiddag niet wat te doen? Zelfs dan kan je gaan snuisteren in de gezellige shop. Nog een extra pluspunt: met muziek van bijvoorbeeld Ty Segall, Slaves, Dune Rats of The Garden die door de boxen knalt, word je shopping ervaring enkel aangenamer.
 

Vlaamsesteenweg 70-72, 1000 Brussel 


 

Foxhole

De tweede stop op onze vintage shopping tour door Brussel brengt ons naar een zijstraatje van de Anspachlaan. Foxhole is ondertussen een vaste waarde op de maandelijkse Brussels Vintage Market en gekend bij de meeste Brusselaars die graag op zoek gaan naar originele stukken. De twee winkels in Brussel maken deel uit van een keten en wat er in hun rekken hangt kan soms nogal aan de prijzige kant zijn.

In de kleine en fijne winkel kunnen wel enkel vrouwen zich te goed doen aan up-to-date tweedehandskledij. Op het andere adres, bij de Marollen, kunnen ook mannen op zoek gaan naar een nieuwe outfit. In beide winkels worden de collecties van oude vintage op zoek naar een nieuwe thuis aangevuld met compleet nieuwe stukken.
 

Rijkeklarenstraat 4, 1000 Brussel
Vossenstraat 6, 1000 Brussel 


 

Think Twice

Met 11 winkels in Vlaanderen en Brussel is Think Twice waarschijnlijk geen onbekende bij de frequente tweedehands shopper. Als je een Think Twice winkel binnenwandelt is de kans vrij klein dat je er als enige bent. Van jong tot oud, zowel mannen en vrouwen kunnen er hun zoektocht beginnen naar unieke pieces om hun garderobe aan te vullen. Het enige minpuntje is dat het vaak moeilijk is om kleine maten te vinden. Voor iedereen die een beetje overweg kan met een naaimachine of gewoon creatief uit de hoek kan komen zal dit geen probleem vormen. Daarnaast is er toch ook niets gezelliger dan bijna verdrinken in een oversized sweater.

Think Twice werkt samen met organisatie Humana. Zij zorgen ervoor dat tweedehands kleding wordt ingezameld, gesorteerd en daarna verdeeld naar de juiste winkels. Het is de bedoeling dat alles wat er wordt aangeboden betaalbaar blijft voor iedereen. De collectie wordt elke vijf weken vernieuwd. Hierdoor zijn er tijdens dat laatste twee weken straffe kortingen met de laatste dag alles aan 1 euro.
 

Oude Graanmarkt 57, 1000 Brussel
Spoormakersstraat 71, Brussel 


 

Episode

Iedereen die al wat ervaring heeft met thrifting in Brussel is vast en zeker Episode al eens binnengewandeld. Naast Brussel is de keten ook present in andere buitenlandse fashion capitals zoals Kopenhagen, Parijs en Amsterdam. De prijzen komen vrijwel overeen met die van Zara of Urban Outfitters maar het aanbod is natuurlijk een tikje origineler. Vooral liefhebbers van de urban 90s style zullen smullen van wat er allemaal terug te vinden is in Episode.

Om de nodige prijs-kwaliteit aan te bieden heeft Episode zijn eigen label ontwikkeld. Hier kan je de typische mom jeans, overalls en jeansjasjes terugvinden die een update hebben gekregen van het Episode recycle team. Denk aan extra scheuren, kleurrijke patches of andere leuke details. Voor mensen die er niks op tegen hebben om sneakers een tweede kans te geven is dit ook de place to be.
 

Violetstraat 28, 1000 Brussel 


 

Melting Pot Kilo

Het laatste adres van onze tour door Brussel brengt ons naar een van de vele kleine straatjes in de buurt van de Zavel. Zoals de naam, Melting Pot Kilo, misschien al weggeeft, heeft het iets te maken met veel verschillende dingen en een weegschaal. Het concept dat voor het eerst werd toegepast ergens in Frankrijk in de jaren tachtig is ontzettend simpel: een kilo kleren kost 15 euro. De prijs van wat je koopt hangt dus niet af van wat het precies is maar gewoon van wat het weegt.

Een simpel chiffon rokje kan je er dus al scoren voor enkele centjes, een degelijke jas kan je uitkiezen voor meestal niet meer dan 20 euro. Toch even een waarschuwing voor iedereen die van plan is een uitstapje te maken naar Melting Pot Kilo: doordat er zo veel interessante stukken te vinden zijn kom je misschien sneller aan die kilo dan je dacht. Gelukkig is de winkel voorzien van genoeg weegschalen om tussendoor al even je potentiele aankopen te wegen, kwestie van niet voor een té grote verrassing te staan aan de kassa.
 

Hoogstraat 154, 1000 BrusselAll new articles