CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 UK artiesten die je beter in de gaten houdt

Het is onmiskenbaar: grime en UK hiphop zitten in de lift. Artiesten als Skepta en het hele BBK roster trokken het voortouw, maar ondertussen heb je waarschijnlijk ook al van Section Boyz, Stormzy en Novelist gehoord. Misschien ken je zelfs ook enkele veteranen in de game, zoals Chip, Footsie, D Double E, Dizzee Rascal, Tempa T of Esco. Al deze artiesten zijn mede verantwoordelijk voor de aandacht die deze genres op dit moment krijgen. Bij dezen stellen we je graag vijf artiesten en groepen voor die de next up zijn in dit rijtje.

 

AJ Tracey
AJ Tracey is een grime mc die deel uitmaakt van de MTP crew. De crew bestaat uit mc's uit Ladbroke Grove, North West London en omstreken. AJ Tracey is vooral bekend om zijn Dragon Ball Z themed track 'Spirit Bomb'. Daarnaast is hij ook een van de eerste mc’s die met grime verses experimenteerde op drill beats, een sound die typerend is voor Chicago. Net zoals een hoop andere artiesten uit de UK, maakt AJ graag gebruik van voetbalreferenties. Die zijn te vinden in tracks zoals 'Thiago Silva' en 'The Lane'. Door samenwerkingen met legendes als P Money en Tinchy Strider, bewees AJ Tracey de voorbije twee jaren dat je hem best in het oog houdt.

 

Mez
“It’s the Nottingham crew 1,2. Yeah it’s the Notthingham crew 1,2”. Als je die woorden hoort, weet je hoe laat het is: Mez is in de building! Deze grime mc bewees zichzelf al op het programma #NextInGrime van BBC 1 Extra. Uncle Mez verscheurde de tegenstand en kroonde zichzelf dan ook tot winnaar. De jonge mc uit Nottingham brengt een energie die doet denken aan de hoogdagen van Tempa T, misschien zelfs nog energieker. In de videoclip voor zijn bekendste track 'One Line Flows' zie je hem enkele minuten lang door de straten van Londen botsen. Op Twitter wordt hij al in de gaten gehouden door namen als Jammer, Stromzy, Flowdan, Kozzie en Spooky. Kortom: Uncle Mez is de next in grime!

 

67
67 is de eerste crew in ons lijstje. Deze crew uit South London bestaat uit vijf rappers. Dimzy, Liquez, SJ, ASAP en LD hebben al meerde malen bewezen dat ze hun weg kennen in de grimescene, maar ook in de trapscene breken ze potten. Hun bekendste track ‘Let’s Lurk’ behaalde al meer dan vier miljoen views op het YouTube-kanaal van Linked Up TV. Ze staan bekend om hun zwaar woordgebruik en referenties naar het harde leven op de straten van Londen. Zo werd bijna de helft van hun 'Fire In The Booth'-sessie gecensureerd. De crew is dan ook enorm populair in de achterbuurten van de UK. Hun tape 'In Skengs We Trust' is verkrijgbaar op iTunes.

 

Belly Squad
Een andere crew om in de gaten te houden, is Belly Squad. Deze groep was begin dit jaar te gast bij de enige echte Tim Westwoord voor een Westwoord Crib Session. Hun videoclips voor de tracks 'About That', 'Deja Vu', 'Rambo' en 'Banana' zijn te bekijken op het YouTube-kanaal van Linked Up TV. De laatste in dat rijtje behaalde onlangs één miljoen hits. Enkele dagen geleden dropten ze hun track 'Moves', waarin ze spreken over de moves die ze op dit moment maken. Op weg naar de top, that is!

 

Jammz
Deze mc uit East London rept the East End till the end. Zoals Wiley and Dizzee Rascal hem al voordeden, gebruikte hij de pirate radios in Londen om naamsbekendheid te verwerven. Hierdoor kreeg hij de kans om te werken met producers als Plastician. Daarnaast maakt hij een hoop van zijn beats helemaal zelf. 2016 belooft een mooi jaar te worden voor Jammz, want hij tekende een deal met het label van Wiley en Logan Sama voor zijn single 'Warrior'. All new articles