CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

6 lokale hiphoptracks die je deze week gecheckt moet hebben

Zoals elke week zijn we op de afspraak om je de nieuwe lokale hiphop releases voor te stellen. Dat de Belgische - en in het bijzonder de Vlaamse - hiphopscene bloeit staat als een paal boven water. We hebben namelijk veel plaatselijk talent dat kwalitatieve muziek releaset aan een hoog tempo. Deze week passeren onder andere Froze, Woodie Smalls en Roncha de revue. Om op de hoogte te zijn van de nieuwste hiphop van eigen bodem, check je beter deze 6 tracks.

 

IAMGUNZ (Ft. Young B) - On My Way
Afgelopen vrijdag dropten IAMGUNZ en Young B(eezy) hun eerste collab trackOn My Way’. Volgens de Antwerpenaren kwam de track tot stand door een vleugje Ekeren en een schepje Linkeroever samen te voegen. De rapper van ‘Numbers’ en die van ‘Heart’ willen met ‘On My Way’ nog eens duidelijk maken dat ze onderweg zijn naar de top. Om ongeduldige fans niet in de koude te laten staan performden de twee mc’s al een paar keer samen. IAMGUNZ en Young B verwachten na deze release alvast een explosie.

 

Froze - Ongekroonde Koning
Froze is enorm trots op de release van zijn nieuwste track en bijhorende videoclip ‘Ongekroonde Koning’. Naar eigen zeggen heeft het bloed, zweet en tranen gekost om tot dit resultaat te komen. De Gentse rapper was finalist bij ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel. Bovendien is Froze genomineerd voor ‘Beste Artiest’ en ‘Beste Video’ op de Vlaamse Rap AwardsStemmen voor de Vlaamse Rap Awards kan nog tot 15 maart via Chase.

 

HazeyTheNemesis - These Days (Prod. By Astro x Senpai Tourist)
Hazey The Nemesis dropte z’n eerste clip ‘These Days’. Gigaproductions produceerde de bijhorende videoclip in opdracht van HU Records en de beats komen van Senpaj en Astro. De main message van deze track is de haat tegenover de schijnheiligheid van sommige mensen. Ook bewijst deze track dat je helemaal niet in Amerika hoeft te wonen om een bepaalde vibe over te brengen. Check it out!​

 

Woodie Smalls - Take A Pause
UPDATE: ondertussen is deze track offline gehaald.
Het gaat Woodie Smalls voor de wind. Alles wat de mc uit Sint-Niklaas aanraakt lijkt in goud te veranderen. Z’n debuutalbum ‘Soft Parade’ doet het uitzonderlijk goed en hij performt volop in België en Nederland. Enkele dagen geleden dropte Woodie Smalls z’n nieuwste track ‘Take A Pause’. Een pauze neemt hij absoluut niet met deze nieuwe release. Bovendien performt hij binnenkort op het prestigieuse SXSW-festival.

 

Roncha - Familie 
De Leuvense rapper Roncha heeft het in z’n nieuwe track ‘Familie’ over de voor- en nadelen van familie en de typische familiefeesten. Het nummer verscheen op zijn ‘Nachtshift’ ep, die eind 2015 uitkwam. Nu dropt Roncha de eerste video van het project. Fatty K mixte en masterde de track in opdracht van Marmalade Productions.

 

Michael - Blijven Gaan
​Michael is een 25-jarige Gentenaar die ondertussen al een tijdje rapt. Onlangs bracht hij z’n ep ‘Blijven Gaan’ uit, die je gratis kan downloaden. De ep telt 5 tracks waaronder het aanstekelijke nummer ‘Blijven Gaan’. Met de track wil Michael de bullshit achter zich laten en focussen op de toekomst. Dat belooft!

 

 

Check ook:
6 lokale hiphoptracks die je deze week gecheckt moet hebben van vorige weekAll new articles