CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseren nieuwe Beverly Hills Cop

Adil El Arbi en Bilall Fallah hebben duidelijk niet alleen bij ons indruk gemaakt met hun film Black. Na in de prijzen te vallen op het filmfestival van Toronto ziet ook de Amerikaanse filmwereld het potentieel van het regisseursduo in. Producent Jerry Bruckheimer (van onder andere Bad Boys, Pirates of the Caribbean en Pearl Harbor) en Eddie Murphy hielden naar eigen zeggen enorm van het hedendaagse Romeo en Juliet-verhaal.

De originele Beverly Hills Cop uit 1984 was dan weer een belangrijke film voor El Arbi en Fallah. De deal bleek zo al snel rond: de twee Brusselaars worden regisseurs van de vierde film uit de actie/komediereeks Beverly Hills Cop met Eddie Murphy in de hoofdrol. 

 


 

In de originele film speelt Eddie Murphy de politieagent Axel Foley uit Detroit die na de moord op een van zijn vrienden in Beverly Hills terechtkomt. Daar krijgt hij de hulp van het lokale politiedepartement om de schuldige te pakken te krijgen en te voorkomen dat nog meer moorden zouden volgen. Het is dankzij deze film dat Eddie Murphy een van de grote sterren van de jaren 80 en 90 werd. Er volgden nog sequals in 1987 en 1994, die echter een veel minder groot succes kenden dan de kaskraker uit 1984. Na meer dan twintig jaar komt er dus een vierde in de reeks. Hierin zou agent Alex Foley terug gaan naar zijn roots in Detroit.

Benieuwd of Adil el Arbi en Bilall Fallah ook van deze Hollywoodproductie een pareltje kunnen maken. Eerder werd al bekend dat de twee The Big Fix en de pilootaflevering voor Snowfall gaan regisseren. Deze laatste wordt een nieuwe serie over de crackepidemie en de opkomst van bendes in het Los Angeles van de jaren 80. Het ziet er dus naar uit dat de twee binnenkort op zoek kunnen gaan naar hun eigen stekje in Beverly Hills!All new articles