CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Check de 10 genomineerden voor ‘Beste Groep’ op de Vlaamse Rap Awards

Ondertussen draait de stemming voor de Vlaamse Rap Awards op volle toeren, maar misschien komen sommige genomineerden je niet bekend voor. Om je een handje te helpen, stellen we je de tien genomineerden in de categorie ‘Beste Groep' voor. Check waarmee ze het afgelopen jaar op de proppen kwamen en stem op jouw favoriet!

 

Zwartwerk  
De Mechelse mannen van Zwartwerk dropten in 2015 hun langverwachte mixtape ‘Staande Ovatie’ en performden op menig festival. Het collectief van Kilow, Cali, Breezy en Dj EC releasete ook zijn eerste officiële videoclip voor ‘Fungula Freestyle’, die enthousiast werd onthaald.

 

 

De Feesters
De Feesters worden ook wel eens de West-Vlaamse Wu-Tang Clan genoemd. Het collectief, bestaand uit Plukketuffer, Rookwalm, Rotn, VuulleMuulle en DJ S-ILL, bracht afgelopen jaar het album ‘Operatie Feeste’ uit, dat gepaard ging met uitbundige shows over heel Vlaanderen.

 

 

Netwerk
Netwerk is een Antwerpse hiphopcrew die in oktober 2015 hun eerste wapenfeit ‘Netwerk’ op de wereld losliet. Louisiana, Sirius Sergé, Lowgrade, Jordan (aka Hedonist) en Thor, de leden van de crew, maakten het album van A tot Z zelf.

 

 

NoMoBS
De mannen van het Antwerps collectief NoMoBS bewezen dat ze meer kunnen dan enkel rappen. Niet alleen maakten Salah, Eazy Lo, R8 en Mike samen met Axl Peleman de aanstekelijke track ‘Alles op Alles’, maar daarnaast was de groep het afgelopen jaar ook te zien in de theatervoorstelling ‘Wachten Op Gorro’.

 

Red'Ang & Vermeire
Red’ Ang & Vermeire is een Antwerps rapduo dat niet op hun mondje is gevallen. In 2015 dropten ze hun debuutalbum ‘Antiheld’ in samenwerking met SG Records.

 

 

Safi & Spreej
Safi & Spreej hebben een drukke zomer van intense shows op onder andere Crammerock en Pukkelpop achter de rug. Het duo dat verbonden is met Eigen Makelij en Top Notch releasete in 2015 hun derde album ‘Trots’, met daarop hun collab met rapper Hef.

 

 

STIKSTOF
Het aantal perfomances van Jazz, Omar-GRosko en Astrofisiks in 2015 is amper bij te houden, en bovendien blikten de doorwinterde Brusselse boys van STIKSTOF ook nog eens hun nieuwe album ‘STIKSTOF/02’ in.

 

 

Onze Zaak
​DJ Bazementall, Peter Parker, Ikke, Youssef en Roach zijn met hun colletief ‘Onze Zaak’ al jaren een vaste waarde in de Limburgse hiphopscene. In 2015 dropten ze onder andere hun nieuwe mixtape ‘De Tijd’.

 

 

Soul'Art
​Het meertalige collectief Soul’Art heeft een topjaar achter de rug. M13, Zed, Sparrow, Jazzy Bench en Martha releaseten hun mixtape $oul'Park: Love & Politics.

 

 

Uberdope
​De koningen van de Gentse hiphopscene, Uberdope, hebben geen introductie nodig. Jef, Gille, Ruben en MixMonster Menno brachten in 2015 hun ep ‘Niet Te Doen’ uit.

 


Stem nu voor de Vlaamse Rap Awards 2016All new articles