CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Check de 10 genomineerden voor ‘Rookie Of The Year’ op de Vlaamse Rap Awards

Ondertussen is de helft van de periode om te stemmen voor de Vlaamse Rap Awards verstreken. Nog tot 15 maart 23u00 kan je terecht op Chase om ervoor te zorgen dat jouw favoriete artiesten een prijs in de wacht slepen op uitreiking die plaatsvindt op 25 maart in De Casino te Sint-Niklaas. Net als bij de categorieën ‘Beste Groep’ en ‘Beste Video’ snelt Chase je nu ook te hulp met de nodige info over de genomineerden voor ‘Rookie Of The Year’. Deze artiesten kenden hun doorbraak in 2015. Dat je kennis het af en toe laat afweten is dus zeker geen schande!

 

Daniël Busser
Daniël Busser maakt niet alleen kans op de ‘Rookie Of The Year’ award, hij is ook genomineerd voor ‘Beste Video’. Na zijn debuut-EP ‘Mijn Manier’ deed Daniël allerlei collabs met onder andere Safi & Spreej, Tiewai en z’n neef Kenny G.

 

 

Aminah
Aminah staat haar mannetje als enige vrouwelijke genomineerde in deze categorie. Ze maakt deel uit van het Phatmark Collective en verzorgt de soulfull vocals op tracks van onder andere Samoerai.

 

Stef
​De jonge Antwerpse mc en producer, Stef, debuteerde met Hashtag Swek, waarvoor hij samenwerkte met onder andere Mon & Seba. Stef laat zich vooral inspireren door Eminem en J Dilla en is volop bezig met z’n nieuwe project.

 

 

Blackson
Met de track ‘Doodeng’ miste Blackson z’n debuut niet. De Antwerpenaar spendeerde het afgelopen jaar in de studio samen met Ramzi, waarmee hij de track ‘C’est Du Bon’ inblikte. Z’n debuuttrack ‘Doodeng’ is naar eigen zeggen 'het tipje van de ijsberg'. Dat belooft!

 

 

Soul'Art
​Het meertalige collectief Soul’Art heeft een topjaar achter de rug. M13, Zed, SparrowJazzy Bench en Martha releaseten hun debuutmixtape 'LOVE & POLITICS'. Niet alleen maken ze kans op de ‘Rookie Of The Year’ award. Soul’Art is ook genomineerd voor de categorie ‘Beste Groep’.

 

 

Berrykrimi
De Brusselse boys van Berrykrimi vormen een creatief maar rude duo. Berry Bart en Krhymes dropten onder andere bovenstaande freestyle track en werken volop aan hun nieuw project.

 

 

Gewoon Ruben
Gewoon Ruben komt uit het levendige Aalst. In 2015 gaf hij heel wat performances en kwam hij met tracks als ‘Wazig’ en ‘Rustig’ op de proppen. Een veelbelovend debuut van ‘den Oilsjteneer’.

 

 

BizzyBlazza
BizzyBlaza is geboren en getogen in Mechelen. De rapper releasete onder meer de tracks ‘Verenigde Straten’ en ‘ChickyBangbang’ als opvolgers voor z’n ‘Hot Nigga Diss’, die enthousiast onthaald werd.

 

Mc Equal
Mc Equal sleept met ‘Rad Van Tong’ en ‘Rookie Of The Year’ maar liefst twee nominaties voor de Vlaamse Rap Awards in de wacht. De West-Vlaming maakt onderdeel uit van Phatmark Collective en dropte in 2015 onder andere de track ‘Nen Dag Zonder Lach’.

 

 

Cedje
Cedje is de tweede Mechelse rapper uit deze lijst. Afgelopen jaar kwam hij in de picture met tracks als ‘Geen Rekening’ en de collab ‘Overdreven’ met Ice P. 

 


Stem nu voor de Vlaamse Rap Awards 2016All new articles