CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Artiesten vormen front tegen Donald Trump

Het kan niemand ontgaan zijn dat de Amerikaanse verkiezingen aan de gang zijn, ook artiesten niet. Heel wat van hen uiten dan ook hun wantrouwen tegenover hun minst favoriete presidentskandidaat. We all know dat die kandidaat vaak Donald Trump is. Wij besloten dan ook om vijf Trump-nummers voor je op te sommen.

 

 

Smoke DZA - ‘Don’t Pass Trump The Blunt’ Mixtape

Bang dat Trump de verkiezingen gaat winnen? No worries, je bent duidelijk niet de enige. Smoke DZA wijdde een volledige mixtape aan Trumps deelname, vooral dan aan het feit dat hij een bedreiging vormt voor het Amerikaanse volk.

 

 

Mac Miller - Donald Trump

Ook Mac Miller is niet zo’n Trump-fan, hoewel dat in 2011 toch anders leek. In zijn nummer ‘Donald Trump’ liet hij weten dat hij net zoals Trump de wereld wilde veroveren. "All that money, ain’t that some shit?" Eerder dit jaar liet Mac Miller toch weten dat hij Trump maar een aandachtszoekende psychopaat vond.

 

 

YG & Nipsey - FDT

YG & Nipsey zijn ook niet beschaamd om hun mening over Trump naar buiten te brengen. Ze namen niet alleen een nummer, maar ook een videoclip op. De opnames werden wel verstoord door een bezoek van de politie die er niet mee akkoord ging dat zo’n clip de buitenwereld zou bereiken. Het is YG en Nipsey desondanks toch gelukt!

 

 

Dooley x Tlow x Lor Roger - CIT4DT

‘CIT4DT’ staat voor ‘chopper in the trunk for Donald Trump’. Een slang verwijzing waarmee de drie rappers uit Baltimore willen zeggen dat ze een pistool in hun auto hebben liggen om daarmee de invloedrijke makelaar en presidentskandidaat te vermoorden. You better watch out, Trump.

 

 

James Marvel ft. MC Mota - Trump

Tot slot is er ook Trump-gerelateerde muziek van eigen bodem. James Marvel en Mc Mota haalden een hele tijd geleden al uit met hun nummer ‘Trump’. James Marvel vindt het zelf niet meer dan normaal dat je als artiest maatschappijkritische standpunten moet innemen. Dus ook als het gaat over de Amerikaanse verkiezingen.  All new articles