CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Axelence eert voetballers in zijn raps en gaat viraal

“Call me Benteke, Benteke!”, zo begint de freestyle van Axelence die afgelopen weekend op zowat alle sportredacties in België passeerde. Zijn catchy flow op de instrumental van Migos’ ‘Versace’ viel ook bij de Liverpool-spits Benteke zelf in de smaak. Toen die de video op Instagram deelde, ging de bal aan het rollen. "Een van de coolste duivelplaten ooit", liet HLN al optekenen.

De 19-jarige student uit Sint-Agatha-Berchem releaste eerder al projecten met Umi en zijn groep Young Nation, maar vergaarde, tot voor kort, vooral lokale bekendheid. De leider van datzelfde Young Nation-collectief, Michael Kashiama, startte begin dit schooljaar samen met enkele vrienden het radioprogramma ‘Lowkey Radio’ op en vond even later de tijd rijp om zijn kemphaan uit te nodigen voor een freestylesessie.

Axelence besloot het op één track te houden tijdens de sessie. Hierin verwijst hij opvallend veel naar grote voetballers. Naast Benteke, passeren ook Lukaku, Hazard, Kompany en Bolasie de revue. De rest is geschiedenis. We vroegen Axelence naar zijn eerste reactie.


​Had je verwacht dat je freestyle zoveel teweeg ging brengen?

Nee, ik ben echt verbaasd!


Heb je er niet één moment aan gedacht dat die track viraal kon gaan, toen je al die voetballers in je tekst stopte?

Nee, daar heb ik niet over nagedacht. Het gebeurt wel vaker dat atleten worden vermeld in raps. In die van mij gebeurde dat wat uitgebreider. Misschien heeft dat het verschil gemaakt? Ik weet het niet.


Voorlopig is het gewoon een freestyle. Ga je nog iets doen met de track?

Ik ga het nummer zeker opnemen! Wellicht wel niet op deze beat, want dat is er eentje van Migos. Ik ga een beat op mijn maat laten maken, zodat het geen freestyle of remix meer is, maar een echte track.


Waarom heb je Benteke gekozen om over te rappen?

Ik rap eigenlijk over mezelf en niet over Benteke. Wat ik wel doe, is mij identificeren met hem, omdat ik voelde dat we veel gemeen hadden. Ik haalde telkens dingen aan waarvan ik dacht dat die bij mij ook zo zijn. Dat is natuurlijk allemaal relatief, ik heb mezelf ook vergeleken met andere spelers.  
("You can call me Eden Hazard, cause I'm shorter than you but I'm better by far" is een van zijn vele punchlines, nvdr.)
 

Heb je nog tunes voor ons in petto die dezelfde impact kunnen hebben?

Ik heb er nog niet zoveel klaarstaan, maar ik maak er zeker werk van!All new articles