CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Belgian Bass: 5 Belgische YouTube-kanalen die je zeker moet checken

Alles en iedereen dat iets met muziek te maken heeft, is tegenwoordig ook te vinden op YouTube met een eigen kanaal. Dat is ook binnen onze eigen drum & bass en dubstep scene het geval. Elke dag worden er wel nieuwe kanalen opgestart om nieuw talent en de beste schijven te promoten. Maar welke zijn nu echt de moeite om te volgen en waar ga je de meeste quality tunes vinden? Wij zochten het even voor jullie uit!

 

Ledge Sounds

Ledge Sounds is al sinds 2012 actief en is een echte thuishaven voor de liefhebbers van de zachte, chille en happy side van drum & bass. Wekelijks krijg je de fijnste liquid vibes voorgeschoteld van zowel grote namen uit de scene als van onbekend talent. Wil je graag je liquid collectie wat uitbreiden zonder al te veel te moeten uitgeven? Geen probleem! Naast de gratis ‘Soul Matters’ compilaties zijn er op het kanaal ook meer dan honderd nummers gratis te downloaden via de afspeellijst ‘free downloads’. Enjoy!

 

DubzOfficials

Met aftakkingen naar DubzDnb en DubzDubstep is DubzOfficials een van de meest uitgebreide Belgische YouTube-kanalen. Voor het lichtere werk moet je hier niet zijn, want op deze pagina vind je enkel de zwaardere stuff. Van jump up tot diepe dubstep en alles daartussen! Als partner van verscheidene labels is het verzekerd dat je hier de laatste nieuwe jump up tunes zal vinden. Kan je nog steeds niet genoeg krijgen van jump up? Dan is Mr. Wobblicious ook zeker een aanrader!

 

Duploc.com

Voor dubstep en al zijn varianten moet je hier zijn! Je hebt de naam waarschijnlijk al zien passeren in een paar vorige artikels op onze blog, maar toch willen we deze nog eens in de spotlights zetten. Wat begon met het maken van simpele afspeellijsten van zijn favoriete tunes, groeide uit tot een begrip in zowel de nationale als internationale dubstepwereld. Het doel van duploc.com is simpel: de mensen laten kennismaken met de diversiteit en original sound van dubstep. Er is echt te veel coole stuff te vinden op duploc.com om op te noemen en dan hebben we het nog niet over al de exclusives die je er kan terugvinden. Dus als je een enorme fan bent van dubstep of het genre wat beter wilt leren kennen, ga dan zelf zeker eens op ontdekking op de website en het YouTube-kanaal!

 

Liquid Musick

Op een goede dag kan je Liquid Musick misschien wel bekijken als een soort Belgische variant van Liquicity. Gelinkt aan het opkomende Limitless Recordings is dit misschien wel een van de betere en interessantere Belgische drum & bass kanalen om te volgen. Wat kan je er zoal op vinden? Dikke tunes, mooie afspeellijsten, een paar Belgische producties en een ‘my favourite drum & bass of 2015’ mix van de oprichter zelf. Zeker een aanrader dus als je te vinden bent voor het soulful spectrum van drum & bass.

 

I-Witness DnB

We kennen hem allemaal wel, de Belgische drum & bass encyclopedie, I-Witness aka Hendrik Veuchelen. Wil je nog wat over het genre bijleren, oude klassiekers (her)ontdekken of weten welke plaat zeker niet in je collectie mag ontbreken? Dan ben je bij dit YouTube-kanaal aan het juiste adres. Voor de pure liefhebbers van het genre is een klik op de subscribe button ​dus iets wat al veel langer had moeten gebeuren!

 

Check ook:
Belgian bass: februari releasesAll new articles