CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Belgian Bass: april releases (deel 2)

Zoals je in het eerste deel van onze lijst al kon lezen zat de maand propvol met releases voor de Belgische drum & bass en dubstep scene. Wij houden je met dit vervolg dus weer graag op de hoogte van wat je zeker niet mocht missen in april!
 

Apache - Foreign Soul EP

Net zoals vorige maand kunnen we het duo van Apache terugvinden bij Focuz Recordings. Deze keer met een eigen EP waarop 2 diepe rollers van formaat te vinden zijn. Voor wie niet genoeg kan krijgen van hun sound, niet getreurd want volgende maand komen ze al opnieuw met een nieuwe release opdagen. Dus houd onze website zeker in de gaten!
 

Phase & Whiney - It Means Nothing

Het heeft lang op zich laten wachten, maar de laatste maanden kunnen we Phase eindelijk steeds meer en meer op vinyl horen. Deze maand is hij samen met Whiney te vinden op de alom bekende Escapism 3 compilatie van Liquicity. Een awesome liquid tune met alleen maar chill en lovely vibes.
 

ARtroniks - Aurora

Wat zou een Belgian Bass maand zijn zonder de nodige dosis dubstep van ARtroniks? Deze keer is hij te vinden op de ‘Low End 3K Compilation’ van Infernal Sounds en The Deep End Collective met een zwalpende dubstep track. Al de opbrengsten van deze compilatie gaan naar The Teenage Cancer Trust (UK) en Youth Off The Streets (AUS), dus naast het uitbreiden van je muziekcollectie met deze dikke tune help je er ook nog eens de mensen in nood mee!
 

Axi - Exosphere

Mindtech veteraan Axi levert met ‘Exosphere’ een groovy neurofunk plaat met een kleine techno tint af. Een pulserende en groovy tune met een meedogenloze vibe die heel het nummer lang blijft doorrollen. Deze doet ons zeker nog meer uitkijken naar zijn volgende releases!
 

Speedwagon - Forgive Myself

Belgisch drum & bass veteraan Speedwagon kwam in het begin van het jaar met de belofte om wat meer tunes op ons los te laten en we zijn blij dat hij zich daaraan heeft gehouden! Met ‘Forgive Myself’ krijgen we nog eens een funky tune vol strak drumwerk zoals we het graag horen!
 

Memento - Time Will Tell Vol. 1 [MEM001]

Begin april kwam de crew van Memento hun eerste release voorstellen tijdens onze videostream. Met ‘Time Will Tell’, verwijzend naar de steeds evoluerende geluiden van de underground, laten ze ons kennis maken met een paar nieuwe talenten uit de scene! Ideaal dus voor liefhebbers onder ons die graag eens wat nieuwe namen ontdekken.
 

James Marvel & MC Mota - Trump

Naast deze release kon je de laatste weken niet kijken. Zoals je al kon lezen in onze review van deze tune kun je je verwachten aan kritische lyrics, energieke drums en een harde levendige bass. James Marvel en MC Mota, het blijft een geweldige combinatie die ons in de toekomst sowieso nog meer van dikke releases gaat voorzien!
 

Hypoxia – Cognition EP

Nog zo eentje waar we de voorbije maanden vol spanning op hebben zitten wachten. De eerste release van Hypoxia bij Eatbrain was er al eentje om te onthouden, maar deze keer deden deze twee heren er nog een schepje bovenop! Vier dikke tracks met neurofunk van de hoogste kwaliteit maken nog eens duidelijk waar Hypoxia en Eatbrain voor staan. Een toffe extra zijn de samenwerkingen met het Belgisch MC en producer talent van MC Seko en HYQXYZ.

Philth, Kolectiv & Bredren - Sphere Of Influence

Afsluiten doen we deze maand met de jongens van Bredren. Samen met Philth en Kolectiv zijn te vinden op de laatste release van Dispatch Recordings. Een zware en diepe drum & bass track met een duistere bass zoals we van hen gewoon zijn!All new articles