CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Belgian bass: februari releases

Het jaar vliegt weer voorbij en ook de producers van ons klein Belgenland hebben niet stil gezeten! Wij houden je zoals altijd op de hoogte met ons maandelijks overzicht van wat er in februari zoal te ontdekken viel in de Belgische drum&bass en dubstep scene!
 

Murdock & Doctrine - Arena (Rampage Anthem 2016)

​Een nieuwe editie van Rampage betekent dus ook een nieuw anthem. Ook dit keer zat Murdock samen met Doctrine om er een knaller van te maken. Het anthem van dit jaar is wel eerder in de jump up sferen te vinden, maar moet zeker niet onderdoen voor zijn voorgangers zoals ‘Acid Howl’ en ‘Burning Up’.
 

Danger - My Love For You

​Hij maakt stillaan naam en faam in zowel de nationale als de internationale jump up wereld, maar deze maand kregen we Danger eens van een heel andere kant te zien met deze vloeiende liquid track. Misschien nog niet helemaal afgewerkt, maar zeker de moeite om eens te checken!
 

Digid

​Jeroen Verschueren a.k.a. Digid kwam deze maand met maar liefst twee releases bij Lion Charge Records op de proppen. Beide releases laten ons terug kennis maken met de authentieke sound van de dub culture. Zeker een aanrader dus voor de fans van het genre!
 

Alix Perez & Ivy Lab - Arkestra EP

​Dé release waar menig drum&bass liefhebber de afgelopen weken heeft op zitten wachten. Naast hun aparte '20/20' en 'Shades' projecten verenigden Ivy Lab en onze Belg Alix Perez eindelijk hun krachten voor een release zoals geen ander. De combinatie van hun eigen stijlen resulteert in de geweldige en diverse ‘Arkestra’ EP. Ook bracht Alix Perez met zijn vooraf genoemde zijproject ‘Shades’ een nieuwe EP uit. Een release met één en al zwaartekracht verstorende bass, zeker checken dus!
 

The Weeknd - I Can't Feel My Face (Diego Torres Remix)

Ondertussen al een vaste gast in onze lijsten, maar we zijn hem nog lang niet beu gehoord. Ook deze maand kwam Diego Torres weer met een remix opdagen. Diepe bass, solid drums en daar bovenop ook nog eens een free download!

Keeno - Step By Step (ft. Phase)

Phase konden we deze maand terugvinden op het ‘Futurist’ album van Keeno. Met ‘Step by Step’ leveren ze samen een prachtige tune af met een geweldig vlotte sound!
 

Point.Blank - Awake EP

​Eén van de weinige dubstep releases deze maand. De nieuwe EP van Point.Blank valt misschien niet zo hard in de smaak van de zware dubstep heads en riddim liefhebbers. Maar de fans van zijn typische sound zullen deze knaller best wel kunnen smaken!
 

Muzzy & Voicians - Back To You (Andromedik Remix)

En afsluiten doen we deze maand met een free download van Andromedik! Hij gooide zijn inzending voor de ‘Muzzy & Voicians – Back To You’ remix wedstrijd online. Opnieuw een dikke liquid track die ons nog meer doet uitkijken naar zijn release bij Radar Records later dit jaar!

 

Lees ook:
Rampage: “Nergens ter wereld een grotere party dan die van ons.”All new articles