CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Belgian bass: januari releases (deel 2)

2016 werd goed ingezet op het vlak van drum & bass en dubstep, zoals je kon afleiden uit ons eerste overzicht van releases. Ook het tweede deel van januari zat bomvol met mooie drum & bass en dubstep releases van eigen bodem. Hier nog het laatste overzicht voor deze maand, enjoy!
 

Solace - Cosmic Force EP

Met zijn derde release in nog geen halfjaar tijd is deze jonge Gentenaar stilaan aan een opmars bezig. Deze maand bracht hij een gratis ep uit bij Modular Carnage Recordings met een diepere en minimal sound.

 

Eptic - Kill Them All

Eindelijk terug van weggeweest, helaas niet met een volledig album maar met een single op 'Never Say Die Vol. 4'. Met zijn aparte en herkenbare beats krijgen we terug een typische Eptic tune zoals we van hem gewoon zijn.

 

Netsky - Work It Out (ft. Digital Farm Animals)

Voorbereidend op zijn derde album liet Netsky zijn tweede samenwerking met Digital Farm Animals op ons los. Voor sommigen een mooie opvolger van zijn zomerhit 'Rio', voor anderen een teleurstelling en een groter verlangen naar zijn vroegere bedroom stuff. Benieuwd wat hij nog voor ons in petto heeft, waar blijft dat derde album Boris?

 

Phase & Satl / Bredren / Sikey - Little Fingers EP

Met FOKUZ16003 brengt Focuz Recordings de betere drum & bass sounds van ons Belgenland naar voren. Van Sikey's dansbare liquid tot de diepere knallers van Bredren. De hele ep wordt afgemaakt door een samenwerking tussen Phase en Satl, de vaste man bij Focuz Recordings. Samen leveren ze een gladde tune af met echt een beautiful vibe!

 

The Untouchables – Seperate Reality EP

Voor deze ep bundelden The Untouchables en Resound hun krachten voor een epische soundclash. Gekend voor hun dikke tribal sound springt het trio naar wat experimenteler grondgebied met hun vervormende bass en een paar dreunende kicks. Echt een zeer aparte ep, maar zeker de moeite om eens te checken!

 

London Elektricity - Had A Little Fight (Diego Torres Remix)

Ook deze man is de laatste tijd niet meer uit onze lijsten weg te slaan en zeker met deze release heeft hij de laatste weken alle aandacht volledig naar zich toegetrokken. Diego Torres is slechts de tweede Belg die ooit een tune heeft gereleased bij het befaamde Hospital Records. Met zijn remix van Hospital CEO London Elektricity's 'Had A Little Fight', gaat hij onze andere Belg Boris Daenen aka Netsky volledig achterna. Een mooie dikke liquid roller die de maand januari gepast afsluit. Benieuwd waar deze man ons dit jaar nog mee zal verassen!All new articles