CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Belgian Bass: zwart goud van eigen bodem

April wordt een speciale maand voor de Belgische bass scene. Maar liefst drie jonge labels van eigen bodem kwamen met hun allereerste vinyl release op de proppen. Van liquid drum & bass tot rauwe dubstep. Voor ieder wat wils dus en wij stellen ze graag aan jou voor!
 

Limitless Recordings – I Want 3 EP

Met hun vijfde release in bijna drie jaar tijd is het Gentse Limitless Recordings misschien nog één van de jongere en minder ervaren spelers in het veld. Maar kwaliteit staat nog steeds boven kwantiteit, en dat is bij dit label zeker het geval. Met hun 'I Want 3' EP komen ze voor de eerste keer met een vinyl release opdagen. Bij hun vorige releases kwam vooral de liquid drum & bass volop aan bod, maar deze keer proberen ze het ook eens over een andere boeg te gooien.

Op de A-zijde vinden we Chris.SU's remix van Phase's 'Walk Alone'. Daar waar de originele tune een diepe en soulful vibe heeft, maakt Chris.SU er met zijn remix een echte energieke track van waar je gewoon niet op kan blijven stilzitten. Op de B-zijde vinden we maar liefst twee tracks terug. De eerste is een dikke VIP van GLXY’s 'I Want 2' gevolgd door een smooth roller van Northern Zone genaamd ‘Soul Is Still The Same’ met een paar strakke melodieën en met een dikke bass-line

Wat is er zo speciaal aan deze vinyl? De eerste track van de B-zijde - de VIP van GLXY's 'I Want 2' - wordt exclusief uitgebracht op vinyl en zal dus nooit ergens als download te verkrijgen zijn!

 

Duploc.com – DUPLOC012

We horen je al denken: “Dubstep is dood.” Maar niets is minder waar! Na de oprichting in 2012, is het Belgische platform duploc.com één van de grootste referenties in de dubstep scene geworden. Zowel via YouTube, Soundcloud en het eigen online magazine promoot duploc.com dubstep in al zijn diversiteit. Hoewel duploc.com pas in 2015 als label op de markt kwam, werd het een tijdje geleden door UKF al opgenomen in de lijst van 10 essential new labels. Met de ambitie om meer dan een gewoon digitaal label te zijn, komt duploc.com nu met een primeur op de proppen: hun allereerste vinyl. En wat voor één!

Op deze 12” vinyl stelt duploc.com ons voor aan de nieuwe frontman van de Belgische dubstep: ARtroniks. De jonge Gentenaar is al een vaste waarde in ons land en we konden hem al terugvinden op de DUPLOC005 en DUPLOC009 releases, waardoor hij ook in het buitenland niet onopgemerkt is gebleven. Naast zijn regelmatige passages op de Rinse FM shows van N-Type en J:Kenzo is hij ook de eerste Belg die we op GetDarkerTV te zien kregen. Op de A-zijde krijgen we met 'Torodial' een mooie combinatie van dreunende bass samen met sfeervolle percussie. 'Shifted' op de B-zijde is dan weer van een zwaarder kaliber met stuiterende basslines​ die direct heel je lichaam in beslag nemen.

Wat is er zo speciaal aan deze vinyl? Duploc.com is het eerste Belgische label dat sinds 2012 met een dubstep release op vinyl komt opdagen. En omwille van de twee ARtroniks-tracks die we op deze release kunnen vinden, krijgt het ook nog eens de stempel van 100% Belgisch mee!

 

Halogen Music - HM010

Ook Halogen Music is nog maar een paar releases jong, maar de eerste vinyl is ondertussen al een feit! Op de A-zijde vinden we de gezamenlijke inspanning van Ilk en Etch met de naam ‘My Soul’. De twee combineren hun skills voor een soulful tune vol met ingewikkelde drumpatronen, afgewerkt met classic breakbeats, soul samples en een zware sub bass. Bij het beluisteren beleef je een interessante mix van het klassieke jungle tijdperk van de jaren 90 en de moderne invloeden van vandaag de dag.

De B-zijde wordt direct gekenmerkt door de typische sound van Danny Scrilla. Een ervaren producer met releases op labels zoals Cosmic Bridge, Civil Music, Rudimentary Records en - meest recent - Zam Zam Sounds. En dat hoor je aan de kwaliteit van de tune! Danny Scrilla haalt het beste in zich naar boven met zijn remix van ‘My Soul’ door de tune te starten met een zware 808 halftime intro en verleidelijk pianowerk dat je tegen het einde alleen maar een rilling over de rug bezorgt!

Wat is er zo speciaal aan deze vinyl? Zoals label owner Julien Köhler het op dag één van de opstart zei: “Providing you the unprovided”. Halogen Music pusht ook met deze release hetgeen dat niet gepusht wordt in België, en laat zo iedereen een andere en minder bekende kant van drum & bass zien. Nog steeds nieuwsgierig naar meer? Check dan zeker ons interview met hem van een tijdje geleden!All new articles