CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

DONUTS lokt AlunaGeorge naar Brussel

Het Britse duo AlunaGeorge komt op vrijdag 6 mei optreden in Bloody Louis in Brussel tijdens de vijfde editie van DONUTS. Wij kennen ze van hun hits en collabs met Disclosure, Baauer, Zhu, Jack Ü, Rustie... Maar dit is niet de enige sweetness die je krijgt op 6 mei, ook echte donuts worden er uitgedeeld. Omdat wij zelf heel erg uitkijken naar hun komst (en naar donuts!), ging Chase de organisator en oprichter van het concept opzoeken. Wij stelden Cameron de vraag waarom DONUTS zo uniek is en hoe hij erin slaagt telkens geslaagde feestjes te organiseren!

Blijf verder lezen want Chase geeft 2 x 2 duotickets weg voor dit event!

 

Hoe is idee voor Donuts tot stand gekomen?

Cameron: Het concept heb ik een jaar geleden gelanceerd samen met een van mijn beste vrienden, Marvin. Het eigenlijke idee kwam van mij toen ik in Engeland aan het studeren was. Ik ging vaak uit en merkte dat ik altijd honger kreeg in het midden van de nacht. En ik had altijd zin in iets zoets, eerder dan een vettige burger of pizza. Ik heb een sweet tooth, zie je! Oorspronkelijk dacht ik eraan om ijsjes uit te delen maar blijkbaar bestond iets gelijkaardigs al en noemde het Ice Kream. Toen kwamen er donuts op in mijn hoofd want ik ben er echt verzot op! Het idee was om iets te maken dat fun is en niet al te serieus. Als we de naam zeggen moeten mensen soms lachen maar dat is ook onze bedoeling. Er zijn zo ontzettend veel ideeën en mogelijkheden voor de decoratie, de visuals, de algemene promotie en dat vinden wij er echt heel leuk aan. De naam valt ook echt op en mensen onthouden het. Wij willen meer een jongvolwassen publiek aanspreken dat zichzelf en het leven niet al te serieus neemt en gewoon plezier heeft. Er was op een van onze edities een meisje dat geen donut wou omdat het haar lippenstift zou verpesten… dat is ook niet meteen ons publiek! (lacht)
 


Welke muziek past het beste bij donuts?

Cameron: Wij proberen altijd om het wat genres betreft echt toegankelijk te houden. Dat gaat gepaard met ons concept ook. Het is een mix van deep house, nu disco, future house. Bijvoorbeeld Malaa is niet bepaald commercieel maar blijft toegankelijk. We zagen het succes van Tchami en wij vonden dat Malaa ook wel goed zou werken dan. We werden toen echt overdonderd: 1400 man tijdens onze eerste editie in Bloody Louis. De eerste twee edities waren in Mirano, de derde was een open air tijdens Knokke Out Playground en nu de laatste twee houden wij in Bloody. Wij hebben Michael Calfan, Jonas Aden, Rose, Darius, LeMarquis, Malaa en AlunaGeorge geboekt tot nu toe.

 

Over AlunaGeorge gesproken, hoe gaat dat proces juist in zijn werk wanneer je zo'n grote naam naar Brussel haalt?

Cameron: We maken altijd eerst een lijst op van artiesten die we willen. Dan contacteert onze boeker de agencies voor de beschikbaarheid, dan wordt een aanbod verstuurd en details overlopen… Klinkt als een vrij rechtlijnig proces maar dat is het allesbehalve. Zeker wanneer je op een strak schema zit kan het lijken alsof het eeuwen duurt. Je moet ook altijd ‘voelen’ wat geschikt is, inschatten of een artiest nog ‘big’ zal zijn op het moment dat die komt optreden, want we krijgen nu tourschema’s van artiesten door voor november of december. Het moet ook passen binnen het opgesteld budget en ga zo maar door.

 

Wat is de noodoplossing als een artiest last minute afzegt?

Gelukkig hebben wij dit nog nooit meegemaakt. Ik zeg vaak ‘the show must go on’, maar ik vind dat je dan de avond gewoon moet herplannen en mensen hun geld moeten terugkrijgen. Het zou verkeerd zijn om mensen te laten betalen voor een bepaalde artiest, maar ze in plaats daarvan een andere dj voor te schotelen een hele avond lang.  

 

Je bent zelf ook dj en producer onder de naam James.?

Cameron: Klopt. Ik ben al een achttal jaar lang bezig met muziek en met draaien. Dankzij mijn oudere vrienden destijds kreeg ik interesse, deed ik research naar de 'scene' en was ik meteen hooked. Ik heb al veel gedraaid in Brussel: Fuse, Spirito, Mirano, Knokke Out (zowel in Brussel als Knokke), La Suite 36, Acte 3 en andere locaties. Ik heb als producer niet echt een bepaalde stijl waar ik aan vasthou en het hangt af in welke genres ik op dat moment zelf into ben. Doordat ik in Engeland ben gaan studeren werd het kalmer rond dj'en maar nu ben ik er weer helemaal terug mee bezig en het belooft een drukke zomer te worden!  Het is zeker een meerwaarde om als eventorganisator deze ervaring al te hebben.
 


Hou de Chase Facebook-pagina in de gaten als je er graag bij wil zijn op vrijdag 6 mei!All new articles