CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Chase The Locals

“Wat zou ons Belgenland deze week allemaal muzikaal aan te bieden hebben?”, ik hoor het u zo vragen aan uw significant other. Wel, ik zorg voor een antwoord op uw puur retorische vraag. Van hiphop naar klassiek gecomponeerde nummers. En jawel, allemaal door jong Belgisch talent, speciaal voor u. Ik kan maar één werkwoord in gebiedende wijs aan deze blog koppelen en dat is : “geniet”.

 

LTGL - Female Dog

Tangram Records haalt dit Hasselts 19-jarig talent, genaamd LTGL, maar al te graag binnen. Ik noem dit alvast een heerlijk voorsmaakje op zijn debuut EP. Deze track is zelfs gratis te bemachtigen op Soundcloud. Ga heen gij allen!

 

SCHNTZL - Bamboo

Het Brussels duo genoemd naar de Oostenrijkse specialiteit is het muzikale brein achter deze prachtige producties. Casper Van De Velde (18) staat in voor de subtiele drums terwijl Hendrik Lasure (17) zich toespitst op compositie en piano. Thema’s zoals ‘slapeloosheid’ en ‘viscositeit’ worden in dit album aangehaald. Het duo zoekt actief naar een vertroebelde grens tussen improvisatie en compositie, én of het hen lukt.

 

Froze - Zolang Ik Droom

Bij deze artiest is de thuisbasis niet echt nodig te vernoemen, de Gentse rollende ‘r’  is dan ook zeer prominent aanwezig.  Geen gerap over ‘bitches’ maar symbolische teksten ondersteund door een heerlijke beat. Rauw en Onbesproken scoort met ‘Froze’ dan ook enorm.

 

Lighthousing - Terrified

Flabbergasted, beschrijft het gevoel je krijgt nadat je ‘Terrified’ hebt beluisterd (liefst op deftige soundsystem). Deze band is bestaande van oktober 13' en werd recentelijk geselecteerd voor de Nieuwe Lichting (Studio Brussel) en vergeleken qua vocals met Thom Yorke. Mensen die twijfelen over de betekenis van 'Lighthousing' kunnen daarvoor altijd terecht op hun Facebook pagina

 

AlphaMelody - Restless

Antwerpen blijkt een mekka van muzikaal schoon te zijn, dit elektronische duo bewijst dit dan ook vlekkeloos. Andras Vleminckx and Marnix Steel, reeds bekende namen in de elektronische wereld, doen ons stiekem wat denken aan het kwaliteitsvolle Londense duo ‘Dusky’. All new articles