CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Check de 10 genomineerden voor ‘Beste Anderstalige Artiest’ op de Vlaamse Rap Awards

Nog niet gestemd voor de Vlaamse Rap Awards? Geen nood! Nog tot 15 maart om 23u kan je terecht op onze stemmodule om voor jouw favoriete artiesten te stemmen. Net zoals bij ‘Beste Artiest’, ‘Beste Beatmaker’ en ‘Rookie Of The Year’ snelt Chase je nu ook te hulp door je de 10 genomineerden in de categorie ‘Beste Anderstalige Artiest’ voor te stellen. Wie is jouw favoriet?

 

Gloria Boateng
De Gentse Gloria Boateng is de eerste van twee vrouwen die zijn genomineerd voor deze award. Ze had het het afgelopen jaar druk met performances in heel Vlaanderen. Haar eerste ep, die ze vorig jaar opnam, moet haar nieuwe sound verspreiden.

 

Gangthelabel
​Het Gentse duo van Gangthelabel trad op op festivals als Pukkelpop en Feest In Het Park. Naast een reeks singels die ze releaseten, blikten Aswin en Dries hun nieuwe mixtape ‘Muzik’ in.

 

 

Agi-State
​De geboren en getogen Antwerpenaar Agi-State heeft een uitstekend 2015 achter de rug. Hij breide een vervolg aan zijn debuutplaat met de release van zijn tweede album ‘Agi-State Vol. 2’.

 

 

Zulu Moon
​De tweede vrouw in deze categorie, Zulu Moon, is naar eigen zeggen een hiphop hippy. Ze maakte haar debuut met de release van haar ‘Exoplanets’ ep.

 

 

Inck.
​Inck. is het alter ego van Michaël De Donder. Hij bracht in 2015 zijn ep ‘End Of Ethics’ uit, waarop beats van Biggo G, Sixfingers en Poldoore te horen zijn.

 

 

Hamza
​De jonge Franstalige mc Hamza maakte dan weer indruk met de reeks videoclips die hij releasete. Ook bracht de Brusselaar zijn nieuwe mixtape ‘H24’ uit, die bijzonder enthousiast werd onthaald.

 

 

Woodie Smalls
​2015 was een topjaar voor Woodie Smalls. Hij won onder andere de Chase award voor Beste Urban op de Redbull Elektropedia Awards, als bekroning voor zijn debuutalbum ‘Soft Parade’.

 

 

CJ Calvin
CJ Calvin is een allround muzikant die alles zelf doet. De rapper met Gent als thuisbasis heeft een druk jaar achter de rug met de release van zijn ‘First Kind’ ep én hij nam zelfs al zijn nieuwe ep op. ‘Second Kind’, jawel.

 

Grey
​Antwerpenaar Grey toonde in 2015 wat hij in zijn mars heeft met tracks als ‘Antwerp Girls’ en ‘Ain’t No Way’. Hij bracht veel tijd door in de studio om er te werken aan zijn nieuwe mixtape ‘Do The Right Thing’, waarvan hij recent de track ‘All I Gotta Do’ releasete.

 

 

Bringhim
​Bringhim Backalive a.k.a. Bay-B Da Kid dropte afgelopen jaar de track ‘Pocahontas’ die bijzonder goed onthaald werd. De Leuvense rapper die releaset onder het Vangarde Music label blikte ook zijn jongste ‘The Fall’ ep in, die deel uitmaakt van een trilogie.

 


Stem nu voor de Vlaamse Rap Awards 2016All new articles