Cinéma Sunday: Belly (1998)

Tommy en zijn vriend Sincere zijn eersteklas gangsters die zichzelf geleerd hebben hoe ze hun boterham kunnen verdienen met drugdeals en gewapende overvallen. Het duo is erin geslaagd om hun getto in Queens te verlaten en te verhuizen naar het rijkere deel van Manhattan. Even lijkt het erop dat de jongens hun stoutste dromen realiteit zijn geworden, tot ze beiden een spirituele ingeving krijgen. Sincere raakt gefascineerd door zijn Afrikaanse roots en probeert zijn vriendin Tionne te overtuigen om samen met hem te verhuizen naar de broesse, terwijl Tommy een religieuze ontwaking beleeft en tot de Nation of Islam toetreedt. 
 

Waarom jij deze film moet zien?

  • DMX (Tommy) en Nas (Sincere) maakten samen hun debuut op het grote scherm net voordat ze allebei op het punt stonden een nieuw album te droppen (respectievelijk '…And Then There Was X' en 'I Am…').
  • De film is geregisseerd door Hype Williams, een van de beste muziekvideoregisseurs en bekend van zijn kleurrijke clips. Williams zijn invloed zie je bijvoorbeeld ook in de 'Hotline Bling' video van Drake.
  • Voor de soundtrack recruteerde Williams o.a. P.Diddy, Swiss Beatz, Raekwon, Ja Rule, Method Man, Nas, DMX en vele anderen. 

Belly - Full Movie (1998) from Waka Flocka on Vimeo.All new articles