CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Cinéma Sunday: The Players Club (1998)

Diana is een jonge, ongetrouwde moeder die nauwelijks genoeg geld verdient om haar schoolopleiding te betalen. Om de eindjes toch aan elkaar te kunnen knopen, gaat ze aan de slag in een schoenenwinkel, waar ze Ronnie en Tricks ontmoet. Tricks vertelt haar dat ze moet “gebruiken wat God haar gegeven heeft” en dat ze hiermee sneller geld zal verdienen. Dollar Bill, de eigenaar van de Players Club, geeft Diana een job en haar stagenaam Diamond. Diana’s nichtje Ebony wil ook komen werken in de club, maar raakt verstrikt in de snelle levensstijl.

Waarom jij deze film moet zien?

  • Naast de bloedmooie LisaRaye McCoy (Diana) kan je ook een jonge Jamie Foxx, Charles Murphy (CB4) en Ice Cube aan het werk zien. 'Players Club' is voorlopig overigens de enige film ooit die geregisseerd is door Ice Cube.
  • Wanneer Ebony wordt voorgesteld aan Lance (Diana’s vriendje) en Jamal (Diana’s zoontje), zijn ze naar de film 'Friday' aan het kijken. Een groot deel van de cast van die film vind je terug in de deze 'The Players Club'.
  • Naast Ice Cube, droegen ook DMX, Master P, Jay Z en R. Kelly elk hun steentje bij voor de muzikale invulling van deze comedy uit 1998. 

 

Lees ook:
Cinéma Sunday: La HaineAll new articles