CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Hiphop meets klassieke muziek en dans

Hiphop en klassiek, op het eerste gezicht lijken de twee termen niet bij elkaar te horen. Dat is buiten enkele creatievelingen gerekend. Stuk voor stuk vonden deze performers een concept uit dat klassieke kunsten en urban of hiphopelementen perfect met elkaar doet versmelten. Van gymnastiek over ballet en breakdance tot improv jazz, er zijn geen grenzen aan de vindingrijkheid. Check deze coole performances en laat je inspireren!
 

Klassieke gymnastiek

​De Amerikaanse gymnaste Sophina DeJesus zette een uitzonderlijke prestatie neer tijdens de UCLA floor gymnastics wedstrijd. Tot ieders verbazing weergalmden hiphop beats uit de speakers. Ook haar choreografie had ze aan de muziekstijl aangepast. Een sterk staaltje turnen mét dito dance moves. Haar creativiteit werd beloond met een overwinning.

 

 

Breakdance op Bach

​Het ‘Red Bull Flying Bach’ project is een must watch. De breakdance crew ‘Flying Steps’ was vier jaar op rij breakdancing world champion en had nood aan een nieuwe uitdaging. Die hebben ze gevonden door de muziek te veranderen. In plaats van hiphop classics dansen de jongens en meiden van ‘Flying Steps’ op de tonen van Duits componist Johann Sebastian Bach. Ze visualiseren zijn muziek en doen hem zo herleven.

 

 

Traditionele Indische dans in een hiphopkleedje

We kennen de traditionele Indische danspasjes en bijhorende muziek vooral uit Bollywoodproducties. Rethuga & Nathalie hebben daar een andere invulling aan gegeven. Ter aanvulling van de traditionele danspasjes introduceerden de twee dames breakdance moves. Daarnaast verrijkten ze de muziek met drum patterns. Volgens ons een geslaagde combinatie. Wat denk jij?

 

 

Beatbox Ballet

Volgens vele klassieke dansers kan je beatboxen niet bij muziek onderbrengen. Toch bewijzen drie professionele balletdanseressen, Victoria, Manon en Romane, het tegendeel. Het trio nodigde beatboxer Sidi Biggy uit om hen te begeleiden. Het resultaat is even uniek als creatief. De klassieke culturele elite die cynisch staat tegenover hiphop wordt met deze prestatie de mond gesnoerd.

 

 

Hiphop met klassieke instrumenten

De drie muzikanten van PROJECT Trio genoten een klassieke muziekscholing en maakten voor dit project vooral deel uit van klassieke orkesten. Na verloop van tijd begon het trio klassieke muziek te mixen met populaire genres. Dat groeide uit tot een klassieke uitvoering van hiphop. Wie had gedacht dat een dwarsfluit, contrabas en cello zo cool konden klinken?

 

Lees ook:
5 absurde vlogs die je wenkbrauwen doen fronsenAll new articles