CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Couleur Café verenigt Belgische hiphopbeloften voor ‘Niveau4’

Het zijn goede tijden voor hiphop in België en dat is ook Couleur Café niet ontgaan. Hun reeds stevig bezette line-up, krijgt er nu nog eens zeven kleppers uit eigen bodem bij. Op zondag 3 juli krijgen de rappers één uur de kans om te bewijzen dat ze hun plaats verdienen tussen dit ensemble. Het project draagt de symbolische naam ‘Niveau4’, daarmee zijn de alarmdiensten alvast gewaarschuwd. Chase somt even op wat je kan verwachten.
 

Woodie Smalls

U kon het al raden, de 20-jarige rijzende ster uit Sint-Niklaas, kon uiteraard niet ontbreken op deze All Star-bijeenkomst. Na zijn debuutsingle 'Champion Sound' ontpopte hij zich in sneltempo tot dé ambassadeur van de Belgische hiphop scene. Hij liet Chase al weten dat Belgie zijn eindstation niet is en onderstreepte dit nog eens door bij Rotjoch langs te gaan voor een befaamde 101 Barz sessie.

 

Jean Jass & Caballero

Deze combo uit Charleroi en Brussel, verraste vriend en vijand door hun old-skool vibe achterwege te laten op hun nieuwe album ‘Double Hélice’. Het zou echter veel te kort door de bocht zijn om te beweren dat ze blindelings de Trap-hype volgde. Het duo ontwikkelde een eigen sound, die tot over de landsgrenzen gesmaakt wordt.


 

Coely

De trouwe Couleur Café-gangers koesteren nog mooie herinneringen aan haar passage drie zomers geleden, toen ze de Move betoverde met haar combinatie van rap en soul.  Ze werd door StuBru nog uitgeroepen tot "koningin van het Belgische festivalseizoen 2013", maar kan ze ook tussen de andere Niveau4-artiesten haar mannetje staan?


Dutch Norris

Dvtch Norris stond vroeger vooral bekend als de sidekick van de eerder vernoemde Coely, maar timmert nu volop aan zijn eigen weg naar de top. De single ‘Caught Up’ geldt zowat als het startschot van de solocarrière van de Beatville-signee.Stikstof

Wie dacht dat Nederlandstalig Belgie ons niets te bieden heeft, heeft waarschijnlijk nog nooit van Stikstof gehoord. Het 100% Brusselse vijftal bouwde een stevige live-reputatie op en doet binnenkort het voorprogramma van Cypress Hill. Verwacht je aan een portie energieke raps op rauwe beats.


 

Senamo & Seyté

De heren van La Smala draaien al even mee in het festivalcircuit. Op hun recentste album, 'Trois Fois Rien', dat volledig geproducet is door beatmaster Mani Deiz, tonen ze dat ze hun honger nog niet kwijt zijn.

 

Roméo Elvis

Alsof dat nog niet volstond, komt het wonderkind Roméo Elvis nog even tonen dat hij ook zonder Le Motel uit de voeten kan. 'Morale' is nu al één van dé Belgische rapplaten van 2016 en maakte ons enkel nieuwsgieriger naar de verhalenverteller uit Linkebeek.
 


Meer info over deze legendarische avond en het festival op de website van Couleur Café.All new articles