CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Dance, rhymes en beats op Freestyle O

Freestyle O, dat is hiphop in zijn puurste vorm: dansende lijven, aanstekelijke beats en straffe rhymes. En dat alles vind je nu zaterdag 27 februari vanaf 18u00 in Allée du Kaai, vlakbij Tour & Taxis in Brussel. Ik trok naar Brussel voor een babbel met één van de Freestyle O-organisatoren Farid Kabdani, beter bekend als dj All Class.

Foto door JD Creations, video's door Lara Fromont, tekst door Annelies Orye
 


 

Freestyle O is dit jaar toe aan de vierde editie. Met welk idee zijn jullie er ooit aan begonnen?

Ons verhaal begon eigenlijk gewoon op straat. Op verschillende plekken in Brussel vinden regelmatig spontaan freestyles plaats. Een dj, een mc en wat dansers, meer is het niet. Maar er is altijd wel iets: buurtbewoners die komen klagen, de politie die stokken in de wielen steekt en noem maar op. Daarom wilden we deze freestyles een plek geven waar het gevoel van de straat wel aanwezig is, maar waar we ook ongestoord ons ding kunnen doen. En die plek vonden we in Allée du Kaai in Brussel.
 

Hoe zit Freestyle O precies in elkaar?

Onze ‘O’ staat voor de cirkel waarin we werken. Iedereen staat in een grote kring rond de dansers en de mc. Elk half uur wisselen we van dj. Die line-up ligt wel vast, maar de dansvloer en de mic staan open voor iedereen die zin heeft. En dan bedoel ik echt voor iedereen want we werken niet met echte battles waarin er winnaars of verliezers zijn. Je niveau doet er echt niet toe, het draait allemaal het verhaal dat je wil vertellen, hetzij met je stem, hetzij met je lijf. Het gaat om de vibe. Maar natuurlijk mag je ook gewoon komen kijken en feesten. En wij zorgen voor de omkadering: een fijne locatie waar we echt vrij zijn, een goeie soundsystem en een echte dansvloer.
​ 

Wie al een beetje in de sfeer wil komen, kan hier ook de aftermovie van vorig jaar checken.

 
 All new articles