De 5 beste Belgische drum & bass tracks van 2015 volgens Grand Theft Bass

2015 zit er weer op en het was er een om te onthouden, ook voor de Belgische drum & bass scene. Het was een jaar vol met veel kwalitatieve releases, nieuwe ontdekkingen en vooral dikke tunes. Wij vroegen de man achter Grand Theft Bass naar zijn 5 favoriete drum & bass releases van dit jaar.

 

Dub Fx – Back 2 Basics (James Marvel & Hypoxia Remix)

Als er iemand in 2015 de nationale, en zelfs internationale, drum & bass scene heeft gedomineerd zijn het deze kerels wel. Zowel James Marvel als Hypoxia waren dit jaar niet weg te slaan uit de charts. Al hun individuele releases zouden hier kunnen worden opgesomd, maar deze collab vat alles samen.


 

Wiz Khalifa – See You Again ft. Charlie Puth (Diego Torres Bootleg)

Vroeger een deel van het bekende Submatik, maar nu helemaal solo. Met releases op Radar Records én Hospital Records in het vooruitzicht is deze man er een om in het oog te houden. Met zijn diepere en zomerse sound weet hij er altijd nog net een beetje meer uit te springen. Met zijn bootleg van Wiz Khalifa's 'See You Again' weet hij zich weer te onderscheiden van de rest en doet hij zijn reputatie alle eer aan.


 

Nexus & Tight – Prism

Met deze tune van zijn 3-track single op Radar Records laat Tim Cox ons nog eens zien wat échte liquid is. Een jaar geleden maakten we al kennis met zijn unieke en eigenzinnige sound op de 'Escapism 2' compilatie van Liquicity, maar hij blijft verbazen. Als nieuw en veelbelovend talent verdient Nexus & Tight met deze track een plaats in de top 5.


 

James Marvel & Mc Mota – Way Of The Warrior

Naast deze release kon je de voorbije maanden niet kijken. Hij bereikte in geen tijd de nummer 1 spot in de beatport drum & bass charts en werd al snel opgepikt door Annie Nightingale op BBC Radio 1. De nominatie voor ‘Best Track’ bij de Drum & Bass Arena Awards is dan ook meer dan verdient. Naast  ‘Face Of The Earth’ en ‘Whatever Brings You Down’, bewijst deze track opnieuw dat de combinatie van James Marvel en lyrical bazooka Mc Mota de perfect match is.


 

Hypoxia – Suspicious Minds (ft. HYQXYZ)

En ook Hypoxia vinden we voor een tweede keer terug in de lijst. Ze hebben dit jaar meerdere knallers van formaat afgeleverd maar deze stak er toch met kop en schouders boven uit. De collab met het jonge Antwerpse talent HYQXYZ maakt hun 'Anova EP' op Eatbrain compleet. Met zijn dikke basslines en knallende beats is dit een release waar vele liefhebber van het genre lang naar uitkeken.

 

Schrijf ze maar op, want van deze namen gaan we ook in 2016 een aantal mooie dingen mogen verwachten!All new articles