De 5 beste Belgische dubstep tracks van 2015 volgens Grand Theft Bass

Ook voor de Belgische dubstep scene was het weer een jaar vol met mooie releases. Zowel gevestigde waarden als wat minder bekend talent wist ons te verrassen met een paar dikke tunes. Speciaal voor ons bezorgde Grand Theft Bass ons zijn top-5 van dit jaar.
 

ARtroniks – Illusion
Boxen open, die bass volle bak en gewoon knallen! Deze enorme tune van ARtroniks heeft de Belgische dubstep sound weer helemaal op de kaart gezet. Naast ‘Illusion’ zorgt ook ‘Phasewalk’ ervoor dat de DUPLOC005 release echt de moeite is om aan te schaffen en één en al vibes uitstraalt.

 

Absent Presence x HE$H – Blasted
De uit Gent afkomstige Absent Presence is al langer thuis in de scene, maar heeft voorlopig nog geen grote doorbraak gekend. Misschien hoog tijd om daar verandering in te brengen? Zijn stevige, zware en misschien toch wel aparte dubstep beats worden ook buiten België zeer gesmaakt. Samen met de Amerikaanse producer HE$H levert hij hier toch één van zijn betere knallers af.

 

Requake & Badklaat - End Of Us
Duploc
 heeft er dit jaar echt werk van gemaakt om onze Belgische producers in de kijker te zetten. Net zoals ARtroniks, heeft ook het Belgische duo van Requake een 2-track release beet samen met de uit Amerika afkomstige BadKlaat. Met 'End of Us' brengen ze ons nog eens lekkere deep stuff waar menig dubstep liefhebber fan van is. Zeker de moeite om te checken dus! En de grote fans van dubstep kunnen altijd terecht op het Youtube kanaal of de website van Duploc voor meer lekkers.

 

Eptic – Ectoplasm
We hebben er dit jaar eigenlijk veel te weinig over gehoord, maar met zijn aparte en zotte sound weet hij ons steeds weer te overtuigen van zijn skills. Buiten zijn samenwerking met de Franse Habstrakt, schotelde hij ons dit jaar enkel zijn nieuwe 'Immortal' EP voor. De meest opvallende tune op die jongste EP was de ‘Ectoplasm’ collab met MUST DIE! Weer eens iets anders, maar daarom niet minder gek dan we van hem gewoon zijn.

 

Venemy ft. Notelle - New Life (Part 1)
Save the best for last, met niemand minder dan Venemy. Spijtig genoeg nog niet zo heel bekend bij het grote publiek, maar al zijn producties zijn één voor één pareltjes om van te genieten. Hij weet telkens een rustgevende, dansbare en melodische twist te geven aan zijn nummers waarmee hij zich onderscheidt van de rest. De tune die er dit jaar voor ons echt uit sprong is zijn 'New Life (Part 1)'.  Naast dubstep producet hij trouwens nog andere genres die ook zeker de moeite zijn om eens uit te checken.All new articles