De 5 beste contemporary underground rap songs van 2015

Als je denkt dat 2015 na alle jaaroverzichten en eindejaarslijstjes geen geheimen meer kent, come again. In deze lijst vind je een selectie van underground rap songs uit 2015 die je oren misschien hebben gemist. Artiesten zoals Father, Playboi Carti, de mannen van Divine Council, de jonge trapper 21Savage en de Nederlandse Sevn Alias.


Father - Who's Gonna Get Fucked First
Father, oprichter van het independent label Awful Records, zijn eigenzinnige rapstijl komt volledig tot uiting in het zelfgeproducete nummer ‘Who’s Gonna Get Fucked First’ vanop het gelijknamige album. Hijzelf en het zeventienkoppige label Awful Records zijn het voorbije jaar uitgegroeid tot een van de meest begeerde labels in Atlanta. Father’s 'Cry $$' -tour doorheen de States en Vancouver deze zomer was een groot succes. KeithCharles SPACEBAR en Slug † Christ vergezelden Father tijdens deze tour, beluister hen zeker ook eens! De stijl van het label is te herkennen aan hun hoog DIY-gehalte en vooral aan de sterke individuele karakters en stijlen. 
 


Playboi Carti - Fetti
​Playboi Carti is in de voorbije paar maanden gegroeid van een kleine 2000 volgers op Soundcloud naar zo'n 50k. De rondreizende Ian Connor nam deze rapper onder zijn vleugels en nu heeft A$AP Rocky het jonge Awful Records-lid getekend. Carti heeft samenwerkingen in het vooruitzicht met onder andere Frank Ocean en Skepta. Playboi Carti is dus iemand om zeker in het oog te houden Voor deze track werkt hij samen met de New Yorkse Da$h en een nieuw gezicht uit de hiphopscene in Houston, genaamd Maxo Kream. Het resultaat van de samenwerking is een track met dezelfde druggy sfeer die je kan verwachten van een Future of Travi$ Scott nummer. Een andere aanrader is zeker Carti’s samenwerking met ICYTWAT een producer/rapper uit Chicago die deel uitmaakt van het collectief Divine Council.
 


$ilkMonkey - The Fine Household ft. Cyrax! & Lord Linco
Cyrax, $ilkMoney en Lord Linco zijn drie rappers van het vierkoppige collectief Divine Council. Op deze track gaan ze elk op hun eigen manier flowen op deze prachtige, harde maar toch trippy beat van Shlohmo. Verlies de Jongens van Divine Council zeker niet uit het oog! $ilkMoney komt met zijn snelle flow en harde bars. Cyrax komt met wat een luie, druggy flow en Lord Linco rapt hier donker en traag om af te sluiten. Het resultaat is een mix van diverse stijlen die je van Divine Council kan verwachten.

 21 Savage - Slaughter Ya Daughter
21 Savage is een nieuw gezicht uit Atlanta en groeide in korte tijd uit tot een begeerde rapper. Met onder andere een feature op de track 'Peepin’' van Gucci Mane is deze jonge trapper goed op weg naar bekendheid. 21 Savage bracht voor de track 'Slaughter Ya Daughter' Key! mee, een rapper uit Atlanta die vroeger deel uit maakte van FatKidsBrotha en die ook als feature op de populaire track 'Wrist' van Father te beluisteren is. Samen met iLoveMakonnen, bekend van 'Tuesday' en 'I Don’t Sell Molly No More', zorgen ze voor een harde turn-up track, geproducet door de jonge getalenteerde beatmaker Fukk 12 uit Virginia. 21 Savage bracht onlangs een nieuwe mixtape uit, beluister zeker eens #SlaughterKing op zijn Soundcloudpagina!

 


Sevn Alias - Gewicht
Sevn Alias is een nieuwkomer uit Nederland en is niet meer weg te denken uit de scene. Hij mag al pronken met features van o.a. D Double, Frenna, Bokoesam, Idaly, Negativ, Lijpe, Hef en Adje. Deze jongeman is dus goed bezig! De track is een lekkere combinatie van Sevn's harde flow en Marokkaanse slang op een harde trap beat. Sevn vind je bij het Nederlandse label Topnotch. Hij was ook te zien bij 101Barz in een enorm harde zomersessie.All new articles