CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

De 5 beste tracks van Drake’s nieuwe album ‘Views’

Als Aubrey Drake Graham in 2014 aankondigt dat hij een nieuw album gaat uitbrengen en als je een beetje vertrouwd bent met zijn enorme dedicated fanbase, dan weet je vast dat de anticipation voor ‘Views’ buiten de normale proportie was. Ondertussen zijn we al even 2016. Collabs, tracks die leaken, de Meek Mill beef, een platinum mixtape, een tweede mixtape met Future, mysterieuze ‘6 God’ projecties in steden, pop-up trucks met Drake material ... Fans gingen mental! Op 29 april was het dan eindelijk zover, Drake dropte ‘Views’ op OVO Sound and Young Money Entertainment. Wij hebben zijn album aan een grondige analyse onderworpen, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. ‘Hotline Bling’ en ‘One Dance’ kan je oma ondertussen ook al meezingen, dus lijsten wij de beste vijf tracks van ‘Views’ op die je nog moet leren kennen. In no particular order.
 


1. Redemption

‘Views’ is het meest diverse album van Drake tot nu toe en je kunt gerust zeggen dat hij alle vertrouwde elementen van zijn voorgaande albums heeft samengebracht op deze plaat. Zo past ‘Redemption’ in de minimalistische rnb die hem vooral typeerde op ‘Take Care’. Denk 'Marvins Room' en 'Shot For Me'. Hij zingt over verschillende stadia tijdens zijn relaties met vrouwen en er zijn ook duidelijk links met zijn personal life. Maar wat bedoelt hij met "Why do I want an independent woman to feel like she needs me?"? Gaat dit over Rihanna, Serena Williams, Nicki Minaj? Wij weten het niet zeker.
 

2. Controlla

Met de introductie van wat dancehall gaat Drake dit keer echt global. ‘Controlla’ is een van de tracks binnen dit genre. De song bevat een catchy melodie, een sample van Beenie Man (terwijl oorspronkelijk Popcaan hierop te horen zou zijn) en een poging van Drake himself om Jamaicaans te spreken. "I’m never on a waste ting shorty." Wij zijn fan!
 

3. Too Good (featuring Rihanna)

Rihanna en Drake zijn een dynamic duo dat samen al enkele hits maakte. Denk aan ‘Work’, ‘What’s My Name’ en ‘Take Care’. Of dit nu ligt aan de chemistry tussen die twee of hun rumored dating verleden, is niet zeker. ‘Too Good’ is wat poppy, blijft hangen en wil je gerust op repeat zetten. Drake is in zijn eeuwige hesitating mode hier zoals wij van hem gewend zijn. De outro van Popcaan is ook zeer leuk om te horen en blijft wat nazinderen. En daar is Drake weer met wat Jamaicaans: "Cock up yuh bumper, sit down pon it."
 

4. Views

De titeltrack van het album is een triomfantelijke, in-the-face getuigenis over Drake zijn pathway to success (DJ Khaled voice). Het bevat een sample uit 'The Question Is' van The Winans uit 1981, dat gaat over geloof in God. Drake toont zijn geloof in andere dingen en stoeft met alles wat hij al heeft bereikt in 29 jaar. Hier grijpt hij terug naar zijn stijl in 'Trophies' en de mixtape 'If you're reading this it's too late'.
 

5. Feel No Ways

Deze is een collab met Jordan van Majid Jordan, het duo dat ook op OVO Sound gesigned is. Je herinnert je vast wel de hit 'Hold On, We’re Coming Home'. Drake heeft het (uiteraard) over een ex die hij niet makkelijk kan loslaten en is hier nostalgisch en sad over. Typisch Drizzy! “I had to let go of us to show myself what I could do, and that just didn't sit right with you.”All new articles