CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

De 5 dopeste eigenschappen van Denzel Curry

Zaterdag 20 februari speelt Denzel Curry een show in Trix te Antwerpen. De extravagante rapper uit Florida is ondertussen een gevestigde waarde in de underground hiphopscene. Zijn Europese tour is volop aan de gang en z’n fanbase groeit snel. Puike prestatie voor een 21-jarige. Maar wat typeert Denzel Curry? Chase zocht het voor je uit en zet zijn vijf coolste features op een rijtje.

 

Energieke shows  
Als Denzel Curry performt, verloopt dat niet zonder slag of stoot. Crowdsurfen en gigantische moshpits maken standaard deel uit van z’n shows. Tijdens z’n optredens is de energie zo voelbaar dat niemand stil kan blijven staan. Check de footage van Denzel Curry’s performance op het Woo Hah festival afgelopen jaar maar eens om een idee te krijgen hoe het er tijdens z’n shows aan toe gaat.

 

 

 

 

Excentrieke haircut 
Het bijzondere kapsel van Denzel Curry is een onvermijdelijke aandachtstrekker. De stevig aan elkaar geklitte dreads van de rapper bewijzen dat hij niet de meest doorsnee dude is. Z’n haircut toont grote gelijkenissen met die van de legendarische graffitikunstenaar Jean-Michel Basquiat. Niet meteen het type dat je voorstelt aan je ouders, dames. Al ziet het er wel cool uit.

 

 

ULT @yoshithompkins MARVELOUS (FULL VERSION) Out now

Een foto die is geplaatst door Ultimate Denzel Curry (@denzelcurryph) op  


 

Fan van cartoons
In z’n videoclips en artwork komt het meermaals voorbij. Denzel Curry is een grote fan van cartoons en animatiereeksen. In het bijzonder zijn de invloeden van Dragon Ball Z merkbaar in z’n werk. Goku, het hoofdpersonage uit de animatiereeks, is zijn absolute favoriet. Volgens Curry zijn gelijkenissen tussen hem en Goku niet over het hoofd te zien. Beiden komen ze uit een moeilijke buurt, dragen ze loyaliteit en vriendschap hoog in het vaandel en hebben ze een broer die overleden is.

 

Trippy & trashy videoclips
De videoclips van Denzel Curry vertonen telkens een constante. Ze bevatten stuk voor stuk trippy en trashy effecten. Ook zijn passie voor cartoons komt terug in de video’s. De beelden zijn vaak schokkerig met hallucinante composities en er hangt een grimmige sfeer. De clip die bij z’n track Flying Nimbus hoort is het ideale voorbeeld.

 

Ruim repertoire
​​
Zijn leeftijd doet het misschien niet vermoeden, maar de 21-jarige rapper heeft al een uitgebreid repertoire. Zo releasete hij tot nu toe al drie mixtapes, een dubbele ep en twee albums. Daarnaast deed Denzel Curry zoveel collabs dat je het amper kan bijhouden. Chase medewerker Leander stelde een playlist samen met tracks die je zeker moet checken. Enjoy!

 

Lees ook:
Denzel Curry over Dragon Ball Z en Woo Hah!All new articles