CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

De vijf meest populaire Vlaamse YouTubers

De YouTube fame is niet eerlijk verdeeld in deze wereld. Zoals bij veel andere dingen, ligt de balans in het voordeel van de Amerikanen en de Britten (en één enkele Zweed). Er zijn evenwel ook Belgen die hun video's op de streamingwebsite gooien en die daarmee de bal zeker niet misslaan. Dit zijn de vijf populairste YouTube channels van eigen bodem waarop de uploaders volledig in het Nederlands te werk gaan.
 

Acid - Ergste familiefoto's ooit!
Acid, of Yadsacid zoals het channel eigenlijk heet, wordt onderhouden door een zekere Nathan. Hij uploadt wekelijks enkele video's over populaire internetmemes, challenges en let's plays. Gecombineerd met zijn hilarische commentaar krijg je het soort Pewdiepie-achtige video's die... helemaal nergens op slaan, maar verrassend verslavend zijn. Nathan heeft dan ook al meer dan 100.000 subscribers. Hij zegt zelf dat hij video's maakt die ruiken naar citroen. Dat zegt genoeg.

 

Unagize -  EEN HATER OP OMEGLE?!
In dezelfde trant is er Unagize, die zopas de brug naar 100.000 subscribers overstak. Hij maakt commentaarvideo's terwijl hij games speelt of de chatwebsite Omegle gebruikt. Unagize maakt ook video's over actuele thema's of deelt wijze levenslessen over hoe je een vriendin aan de haak kan slaan. Er verschijnen dagelijks nieuwe video's op zijn channel. De populairste is maar liefst 500.000 keer bekeken.
 
 
Kastiop - HAATCOMMENTS BEANTWOORDEN
Kastiop heeft 92.000 subscribers en ook hij houdt zich vooral bezig met videogames. Hij uploadt wekelijks videos terwijl hij 'Call of Duty' of 'GTA' speelt. Daarnaast is hij ook niet bang van een YouTube challenge of twee, zoals ook te zien is in zijn video waarin hij hondenvoer eet. Zo nu en dan verschijnt er ook een dailyvlog - een videodagboek - op zijn pagina, waarin hij dan een dag uit zijn leven laat zien of rechtstreeks tegen de camera praat over zijn bevindingen uit het alledaagse leven.
 

Achterklap - Verlaten Gekkenhuis
We laten de gamers achter ons en komen terecht bij Achterklap. Met meer dan 50.000 subcribers is hij een van de meest populaire dailyvloggers uit ons land. Hij publiceert wekelijks video's waarin hij de kijker een blik in zijn leven gunt. Daarnaast maakt hij ook prankvideo's waarbij zowel vreemden als vrienden slachtoffer zijn van zijn practical jokes. Bovendien heeft hij ook een passie voor leegstaande gebouwen. Hij verkent deze verlaten locaties met zijn camera in de hand en laat dan zo zijn volgers meegenieten.
 
 
Zaka - WEES JEZELF!!
Zaka heeft met net iets minder dan 50.000 subscribers. Zijn channel bevat verschillende soorten content en hij publiceert ongeveer maandelijks een nieuwe video. Hij maakt onder meer vlogs, parodieën en prankvideo's. Daarnaast maakt hij ook sketches en vlogs waarmee hij serieuzere onderwerpen aanhaalt en hij beantwoordt ook regelmatig vragen van zijn kijkers in zijn filmpjes.

 

Lees ook:
5 absurde vlogs die je wenkbrauwen doen fronsenAll new articles