CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Maak kennis met de Blokbar, de chillste studieruimte van Limburg

Geen plaats of rust om te blokken? Wordt je aandacht opgeëist door ons, Facebook en andere dingen die veel belangrijker lijken dan je boeken? Goed nieuws: de jeugddienst van Hasselt opende onlangs een nieuwe studieplek, de enige echte Blokbar. In de Bampslaan, op een steenworp van het station, kunnen studenten in een gezellige omgeving komen studeren. Wij gingen er even een kijkje nemen!


In de eerste kamer zitten een tiental studenten hard te werken wanneer we onze hoofden door de deur steken. De krakende houten vloer, het hoge plafond met de hanglusters en de levendige kamerplanten doen de ruimte meteen warm aanvoelen. "Er hangt hier gewoon een heel huiselijke sfeer. Dat maakt het studeren leuker", horen we. Iedereen is het er over eens dat het hier makkelijker lukt dan thuis. "Nee, thuis studeren? Dat lukt me helemaal niet, ik ben de hele tijd afgeleid. De sociale druk, de anderen zien studeren, dat motiveert me."


Wie de boeken even beu is, kan de chillruimte binnenglippen. Een dosis cafeïne binnenspelen, een warme thee drinken, een gratis koekje eten of liever genieten van een gezond stuk fruit? "Of je warmt je restjes van gisteren gewoon op in de microgolf. Wie dan nog honger heeft, kan terecht in de superwinkel net om de hoek. Soms kan je ook op voorhand reserveren voor warm eten, zoals vandaag lasagne voor 3 euro."  Onderuitgezakt in een van de zitzakken kan je je eten laten rusten of een gesprekje voeren met andere wegsluipers. "Soms gaan we ook wel eens in de bibliotheek studeren, maar dat is helemaal anders. Je zit daar in totale stilte en het is er ongezellig. Daar heerst nog altijd dat schoolgevoel, hier niet."

De Hasseltse jeugddienst organiseert hiernaast nog ontspanningsmomenten voor de hardwerkende student: een 24-uren blok, een spoedcursus yoga, een intiem huiskamerconcert en een tweede editie van ‘De Korste Fuif Ooit’. Gunther D, gekend van StuBru, zal op donderdag 14 januari de Forty Five voor een gepaste 45 minuten op zijn kop zetten. Van 15u15 tot 16u00. Stamp die leerstof van je af en dans alsof er niemand kijkt! Alcohol zal hier trouwens niet geserveerd worden, maar dat lijkt ons niet nodig. De sfeer zal er hoe dan ook dik inzitten. 

 


 

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van de jeugddienst. De ‘Blokbar’ is de hele week open van 9 tot 23 uur, en dat nog tot 31 januari 2016. Al hopen sommigen nu al dat ze hier ook aan het einde van het schooljaar zullen terechtkunnen. "Dan kunnen we hier in de zomer leuk op het terras komen zitten."All new articles