CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

De gekste uitvinder op Youtube: Colin Furze

Je zag hem zeker en vast al ergens opduiken op je computerscherm. Colin Furze, de excentrieke Britse loodgieter, steevast gekleed in een hemd met korte mouwen en een das. In zijn vrije tijd knutselt hij in zijn garage de meest gekke en compleet onpraktische dingen in elkaar, all for the giggles. Voor wie geen idee heeft over wie we het hier hebben, neem gerust eens een kijkje op zijn Youtube-kanaal. Bereid je voor op enkele uren nutteloos entertainment.

Colin Furze is geboren in 1979 en is een Britse uitvinder/stuntman/loodgieter. Als kind was hij gepassioneerd door BMX en dus amper geïnteresseerd in zijn schoolwerk. Op zijn 16 jaar stopte hij dan ook met school om loodgieter te worden. Daarnaast hield hij zich bezig met het maken van gekke dingen in zijn vaders schuur, waarover hij filmpjes maakt die hij sinds 2006 op het internet zwiert. Hij is dus echt een pionier in zijn vak, want Youtube zag pas een jaar eerder het levenslicht. Door de stijgende populariteit van zijn filmpjes kreeg hij zelfs een rol in het Britse tv-programma Gadget Geeks. Tegenwoordig houdt hij zich fulltime bezig met het maken Youtube-filmpjes. Zijn vreemde hobby legde hem alvast geen windeieren, want in totaal verzamelde Colin al vijf verschillende wereldrecords: het grootste kampvuur (al verbroken), de langste motorfiets (al verbroken), het snelste mobiliteitskarretje voor senioren (al verbroken), de snelste kinderwagen en het snelste toilet. Whut?

Hier zijn in ieder geval onze favorieten:
 

In dit filmpje transformeert Colin de oude, verroeste fiets van zijn moeder om in een 3m lang gevaarte aangedreven door een straalmotor op gas. Later scheurt hij ermee op wat een landingsbaan van een vliegveld lijkt en haalt hij snelheden tot meer dan 70km/uur. Wij vreesden bij het bekijken meermaals voor zijn leven. Wie zei hier dat fietsen voor pussy’s was?

In deze serie van video’s kan je volgen hoe Colin Furze de ultieme bunker – lees man cave – bouwt in zijn eigen tuin. Simpel maar geniaal. Binnenin vind je een keuken, toilet, drumstel, bed, sofa, flatscreen televisie en ongeveer alles waarvan je droomt.
 

Van een wolf in schapenvacht gesproken! Colin presenteert ons hier een mobiliteitskarretje voor senioren dat meer dan 110km/uur gaat. Hij racet tegen een klein sportvliegtuigje waarbij ze spannend nek aan nek blijven tot het vliegtuigje de lucht ingaat. Naar het einde toe draait hij zelfs nog enkele donuts. We love the smell of rubber in the morning.

 

Check ook:
5 absurde vlogs die je wenkbrauwen doen fronsen

 All new articles