CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

De Likt: “Beats hebben geen taal”

In Nederland hebben ze een hitje gescoord met 'Ja, dat bedoel ik', gespeeld bij De Wereld Draait Door en is hun parodie van Kenny B’s ‘Parijs’ viraal gegaan. Toch speelden de Rotterdammers van De Likt nog nooit in België. Wij trokken naar Boogiedown in Eindhoven om te kijken wat we missen. Na een energieke show vol electrohiphopbeats, moshpits, keytarsolo’s en spontane simultaandansjes met een gabbereske frontman in een lange leren jas bij 28 graden spraken we dit eigenzinnige trio nog even.

 

Serieus, waarom draag je een leren jas bij dit weer?

Jordy Dijkshoorn aka Simon (JD): Ja, dat hoort gewoon bij de act, zeg maar. Ik heb er dan een rood broekje onder aan.
 

En dat moet geshowd worden.

JD: Ja, ik train hard weet je, dus dan wil ik wel gewoon even die sixpack laten zien
John Van Beeck (JVB): Een sixpack biertjes, bedoel je?

 

"Ja, dat bedoelt hij". Jullie zijn niet bepaald hiphopgasten die lean back op het podium staan.

JD: Dat komt een beetje door de muziek, zeg maar. Ik vind het leuk om te dansen, hij vindt het ook leuk om te dansen. Het ontstaat gewoon denk ik.
 

Waarom moet België jullie leren kennen?

JD: Nou ja, ze hoeven ons niet te kennen. Maar wij maken gewoon muziek en de mensen…
Giorgi Kuiper aka de zwarte parel van Rotterdam (GK): Zou wel leuk zijn, maar het hoeft niet.
JVB: Ik denk dat België ons moet leren kennen omdat het in Nederland heel goed werkt en de taal verschilt niet heel erg veel. Ik denk dat diezelfde energie in België ook wel moet werken. Ik was een keer in Belgie op een paar feestjes geweest en het is wel een beetje een andere cultuur.

 

Jullie zijn niet bang dat jullie Rotterdamse accent een belemmering kan zijn?

GK: Wij verstaan Belgen ook prima, dus Belgen zullen ons ook wel verstaan toch?
JD: Ik hoor hier ook wel eens mensen in Nederland waar ik geen stront van versta, wat die nou eigenlijk zegt.
JVB: Ja, en het gaat om het totaalplaatje.
JD: We moeten gewoon allemaal een beetje ons best doen. Ik moet ook mijn best doen om iemand uit België te verstaan en andersom moet dat ook zo zijn.
JVB: Maar aan de andere kant, zelfs als we hier in Nederland staan verstaat de helft van de mensen er ook niks van en het gaat toch wel gewoon los.
 

Het gaat om de beats?

JVB: Ja, die hebben geen taal. Die snapt iedereen.
 

 All new articles