De vijf beste games van 2015

Het jaar 2015 was voor de game-industrie in één woord: geweldig. Een nieuwe Call of Duty, Assassin’s Creed en Halo, we kregen weer heel wat grote namen op onze consoles te zien. Toch staken vijf games net iets boven de rest uit. Dit zijn voor ons de vijf games van 2015 die je zeker en vast nog eens moet spelen.

 

The Witcher 3: Wild Hunt
Wat is er leuker dan monsters doden op een brutale manier? Niets natuurlijk! The Witcher 3 zet het verhaal van de computerspelreeks 'The Witcher' voort. En die voorzetting is geniaal. Je verkent in deze game een gigantische wereld die tot in de puntjes gedetailleerd is. Terwijl je die wereld verkent, volg je het verhaal van Geralt of Rivia, een huurling die voor elke prijs monsters doodt. Dat verhaal is niet alleen van literair niveau, maar vormt ook de perfecte afwisseling tussen actie en storytelling. The Witcher 3 is een sterke roleplay game met een perfect verhaal, die vooral enorm leuk is om te spelen.

 

Undertale
Undertale mag dan niet de grafisch mooiste game van 2015 zijn, het verhaal van deze unieke indie-RPG maakt dat allemaal goed. Undertale heeft een uniek verhaal dat zowel grappig als emotioneel is. De game doet daarnaast iets revolutionair: turn based gameplay met live combat combineren. Zoek je de mooiste game van 2015? Dan zit je bij Undertale aan het verkeerde adres. Maar zoek je een leuke indie-RPG met uniek verhaal en innovatieve gameplay, dan moet je deze game zeker en vast eens spelen.

 

Life Is Strange
Wie had ooit kunnen denken dat foto’s zo’n geweldig onderwerp zouden zijn voor een game. Life Is Strange is een interactief avonturenspel waarin je de tijd controleert door foto’s te bekijken. Dat klinkt misschien niet zo episch als de game echt is. In Life is strange heb je een week de tijd om een moordenaar te vatten. Natuurlijk verloopt dat allesbehalve vlekkeloos. Deze game is een groot episch verhaal waarbij je eenmaal begonnen, het spel niet meer kan loslaten tot het bittere einde. Wanneer je zo verslaafd bent aan een game, weet je dat het goed is.

 

Fallout 4
Weet jij te overleven in een apocalyptische wereld? Dat is de vraag die jij moet beantwoorden in Fallout 4. Een atoomoorlog heeft de samenleving verwoest en jij moet je weg banen door die puinhoop. Veel is er niet veranderd in deze vierde Fallout game. Toch maakt dat dit spel net zo goed. Fallout 4 is een leuke roleplaygame die trouw bleef aan het Fallout-genre. Er is gewoon niets op aan te merken. 

 

SOMA
Herriner je je het legendarisch horrorspel Amnesia: The Dark Descent? Wel, dezelfde game-ontwikkelaar Frictional Games bracht dit jaar haar nieuw horrorspel SOMA uit. SOMA jaagt je de stuipen op het lijf. Deze game heeft zo’n geweldige horrorsfeer dat het je nachtmerries bezorgt, of tenminste een natte onderbroek. Voeg daaraan een ijzersterk verhaal toe met filosofische gedachten over wat het betekent om mens te zijn en je krijgt een topspel. SOMA is een ongelofelijke horrorgame die je er nog eens aan herinnert hoe het echt voelt om bang te zijn. All new articles